ZO 3 Step Peel.. niet zomaar een gewone peeling!

Het is herfst, het ideale seizoen om te peelen! In onze kliniek werken we veel met chemische peelings, waarmee je een laagje van de huid losweekt of zelfs geheel oplost. De meest intensieve en unieke peeling die wij toepassen is de 3 Step Peel van ZO Skin Health. Het is een geschikte peeling voor melasma, (acne)littekens, zonschade, fijne lijntjes, grove en doffe huid. Ben je benieuwd of de 3 Step Peel iets voor jouw huid kan doen? In dit blog leg ik je graag uit wat deze behandeling zo uniek maakt.

Wat is de ZO 3 Step Peel?

De sterkte van een chemische peeling wordt onder andere bepaald door de ingrediënten, het percentage van de zuren en de pH-waarde (zuurgraad). De sterkte bepaalt hoeveel huidlaagjes je kan oplossen, dus tot welke diepte je kan komen.

De 3 Step Peel van ZO Skin Health vernieuwt de volledige opperhuid waar vaak de meeste schade in zit. Daarnaast geeft het de lederhuid, de diepere huidlaag, een krachtige stimulans. Het resultaat is een gladdere, zachtere en egalere huid. De peeling is een hele goede aanvulling en versterking op de thuisproducten van ZO Skin Health en stelt de huid in staat om nog verder te transformeren.

Wat zijn de peeling?

Zoals de naam al zegt, bestaat de peeling uit 3 stappen. De stappen zorgen voor een uniek effect maar ook voor een veilige uitvoering.

De stappen zijn als volgt:

  1. Peeling vloeistof: een mix van 17% Salicylzuur + 10% TCA + 5% Melkzuur wordt aangebracht. Er ontstaat een wit poederlaagje op de huid, waardoor goed te zien is of de peeling egaal is aangebracht. De peeling voelt branderig en prikkend maar is vaak goed vol te houden.
  2. 5% Retinol Crème: doordat de peelingvloeistof de opperhuid heeft opgelost, kan de retinol crème diep doordringen in de huid. Het geeft een sterke stimulans aan de cellen in de papillaire dermis (het bovenste laagje van de lederhuid).
  3. Hydrating Crème: een dunne laag kalmerende crème wordt aangebracht. Dit zorgt voor betere wondgenezing.

Wat gebeurt er na de peeling?

Vlak na de peeling voelt de huid warm en strak. De huid kan donkerder kleuren, alsof je in de zon hebt gelegen. In feite creëer je met de peeling een wondgenezing; zodra de nieuwe huid ‘klaar’ is, laat de gepeelde huid los en begint af te schilferen. Dit gebeurt vaak op dag 2 na de peeling. De schilfering is flink en houdt enkele dagen aan. In totaal kan het herstel ongeveer 5-7 dagen duren.

Kan ik werken na de behandeling?

In principe kun je gewoon de dagelijkse activiteiten hervatten en werken (enkele uitzonderingen daargelaten, dit bespreekt de huidtherapeut). We merken dat veel mensen toch ervoor kiezen deze peeling uit te voeren tijdens vrije dagen.

Voor wie is de peeling geschikt?

De peeling is geschikt voor ieder huidtype. Voor een veilig en optimaal resultaat dient de huid enkele weken voorbehandeld te worden met ZO Skin Health thuisproducten.

 

Vragen over dit blog?

Stel vrijblijvend uw vraag. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90

Stel een vraag