Injectables

‘Injectables’ is een verzamelnaam voor behandelingen met vloeistoffen die door middel van een injectienaald in de huid gebracht worden. Dit zijn bijvoorbeeld fillers en tijdelijke spierontspanners als botuline-toxine. Wanneer het gaat om het verminderen van fronsrimpels, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes is de werkzaamheid van het middel gericht op het plaatselijk verminderen van spieractiviteit. De prikkeloverdracht van zenuw naar spier wordt geblokkeerd, zodat deze tijdelijk minder krachtig wordt. Deze methode kan tevens toegepast worden bij o.a. migraine, gummy smile, overmatig zweten van de oksels en een golfbalkin. Wanneer het gaat om verbeteren van gezichtscontouren, of het opvullen van bijvoorbeeld de lippen, wordt gebruik gemaakt van een middel met een hoge dosering hyaluronzuur. Deze gel-achtige substantie wordt in de rimpel of lip geïnjecteerd en geeft een direct vullend resultaat.

Intake injectables

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. De dermatoloog maakt tijdens dit gesprek kennis met u en uw huid, brengt de voorgeschiedenis en uw klachten in kaart en beoordeelt of u veilig behandeld kan worden. Op basis van wat de dermatoloog ziet en u vertelt, zal samen met u een behandelplan opgesteld worden. Er wordt met u besproken hoeveel behandelingen we denken nodig te hebben, welke resultaten u mag verwachten, wat de kosten zullen zijn en u krijgt informatie met betrekking tot eventuele voor- en nazorg. De gemaakte afspraken worden voor u vastgelegd en na ondertekening van het toestemmingsformulier (informed consent) zullen, wanneer van toepassing, foto’s voor uw dossier gemaakt worden. De kosten voor een intakegesprek bedragen €35.

Het kan zijn dat de dermatoloog beslist dat injectables niet de optimale behandeling voor u zijn. In dat geval zal hij altijd zijn uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

Resultaat van injectables

Bij rimpelbehandelingen door middel van injectables ziet u vrij snel resultaat. Indien het middel in de spier is geïnjecteerd, om de spieractiviteit plaatselijk te verminderen, ziet u binnen enkele dagen het effect. Na ongeveer twee weken is het resultaat optimaal. Bij injectie in de spier blijft het resultaat gemiddeld drie tot zes maanden zichtbaar. Uit ervaring blijkt wel, dat na meerdere behandelingen het effect ook langer zal aanhouden. Wanneer er gebruik is gemaakt van een vullend middel ziet u direct na de behandeling dat uw huid gladder is en dat rimpels minder diep zijn. Na één tot twee dagen zal het uiteindelijke resultaat zichtbaar zijn. Het resultaat van een filler behandeling blijft gemiddeld 6 tot 15 maanden zichtbaar en kan zonder problemen worden herhaald. De resultaten die behaald worden met injectables zijn altijd van tijdelijke aard, omdat de producten op den duur volledig worden afgebroken door het lichaam. Om het behaalde effect te behouden zijn herhaalbehandelingen dus noodzakelijk.

Voor de behandeling

Er is geen speciale voorbehandeling nodig.

De behandeling met injectables

Met een klein naaldje wordt de vloeistof geïnjecteerd in de spier of huid. Tijdens het inspuiten kunt u een licht branderig gevoel ervaren dat vrijwel direct weer verdwijnt. Direct na de behandeling kan de huid wat rood zijn als reactie op de prikjes. Dit verdwijnt meestal binnen een uur.

Na de behandeling

Afhankelijk van welk middel is geïnjecteerd, kan de huid na de behandeling lichte zwelling vertonen. Dit neemt geleidelijk af en is na één tot twee dagen volledig verdwenen. Ook kunnen wat blauwe plekjes ontstaan. Deze trekken over het algemeen na ongeveer een week weg. Het is toegestaan om make-up te gebruiken om eventuele prikpuntjes of blauwe plekjes te bedekken.

Risico’s injectables

De behandeling met injectables, mits uitgevoerd door een deskundige en gespecialiseerde arts, is ongevaarlijk. Soms ontstaat er een blauw plekje ten gevolge van de prik en in enkele gevallen wat roodheid of hoofdpijn na de behandeling. Andere mogelijke risico’s worden tijdens het intakegesprek met de arts met u besproken.

Vergoeding injectables

Alle injectable behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door een dermatoloog van ZGT. Aangezien het behandelen van rimpels geen medische noodzaak is, wordt de behandeling doorgaans niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Interesse in behandeling met injectables?

Bij Helon willen we u graag helpen uw klachten te verminderen met een behandeling op maat. Wij bieden injectables aan bij de volgende indicaties:

“Kijk uit. Jezelf mooi maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.”

Vragen over injectables?

Stel vrijblijvend uw vraag over injectables. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90