Heeft u last van talgklierhyperplasie?

Talgklierhyperplasie betekent letterlijk een vergroting van de talgklier in de huid. Het komt voornamelijk voor in het gezicht en kan daardoor als cosmetisch storend worden ervaren. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is talgklierhyperplasie?

Bij talgklierhyperplasie ontstaan ten gevolge van een toename van talgklierweefsel ronde, wit-gelige tot huidkleurige bultjes op de gezichtshuid. Meestal zijn de bultjes enkele millimeters groot en hebben een deukje in het midden. Vaak komt bij het uitoefenen van druk wat opgehoopt talg naar buiten.

Hoe ontstaat talgklierhyperplasie?

Het is niet precies bekend waarom er toename van talgklierweefsel optreedt op het huidoppervlak. Wel weten we dat het voornamelijk voorkomt in het gezicht, waar van nature al meer talgklieren aanwezig zijn. Mogelijk heeft huidveroudering door zonblootstelling ook invloed op het ontstaan. De huidoneffenheden bij talgklierhyperplasie zullen nooit spontaan verdwijnen en komen bij zowel mannen als vrouwen voor. Wanneer u de plekjes cosmetisch storend vindt, kunt u ze laten verwijderen.

Talgklierhyperplasie behandeling

Bij Helon willen we u graag helpen om talgklierhyperplasie te verwijderen. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandeling voor talgklierhyperplasie aan:

Vragen over talgklierhyperplasie?

Stel vrijblijvend uw vraag over talgklierhyperplasie. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90