Heeft u last van een golfbalkin?

Merkt u dat er tijdens het praten of het uiten van bepaalde emoties, kleine deukjes of putjes in uw kin ontstaan? Dit wordt een ‘golfbalkin’ genoemd. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is een golfbalkin?

Bij een golfbalkin vertoont de huid van de kin puntjes of deukjes, net als het oppervlak van een golfbal. Het wordt vaak duidelijker zichtbaar bij het pruilen van de lippen.

Hoe ontstaat een golfbalkin?

Een golfbalkin ontstaat door een overactieve kinspier. Door de toegenomen spanning gaat de spier van binnenuit trekken aan de huid, waardoor er putjes en deukjes op het huidoppervlak verschijnen. Dit kan zowel bij mannen als vrouwen voorkomen en wordt vaker gezien bij mensen met een overbeet of teruggetrokken kaak.

Behandeling van een golfbalkin

Gelukkig is het vrij eenvoudig om door middel van een spierontspanner uw golfbalkin succesvol te behandelen. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandeling voor een golfbalkin aan:

Vragen over golfbalkin?

Stel vrijblijvend uw vraag over golfbalkin. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90