Heeft u last van een spider naevus (rood bultje)?

Al langdurig last van een rood bultje op de huid die maar niet verdwijnt? Is het plekje ongeveer zo groot als een speldenknop en heeft het kleine vertakkingen die lijken op de pootjes van een spinnetje? Het kan zijn dat dit een spider naevus is. Meestal ontstaat dit rode bultje in het gezicht en wordt daardoor als cosmetisch storend ervaren. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is een spider naevus?

Een spider naevus, ook wel “spider” of “spinnenkopje” genoemd, is een veel voorkomende en onschuldige vaataandoening van de huid. Het is een goedaardige uitstulping van een bloedvaatje die door veel mensen als ontsierend wordt ervaren. Er is een centraal, speldenknop groot, rood vaatbultje te zien van waaruit kleine bloedvaatjes uitwaaieren zoals de pootjes van een spinnetje. Het bultje verdwijnt als u er druk op uitoefent, maar keert direct terug bij het loslaten van deze druk. Een spider naevus kan solitair voorkomen of in grotere aantallen.

Hoe ontstaat een spider naevi?

Het rode bultje kan zeer plotseling en spontaan ontstaan. Soms kan dit zijn na een huidbeschadiging als een puistje of wondje, maar vaak is de precieze oorzaak niet bekend. Wel lijken hormonale factoren een grote rol te spelen. Een spider naevus kan al op kinderleeftijd voorkomen, maar ook ontstaan op latere leeftijd. Het wordt ook regelmatig bij zwangere vrouwen gezien. Voorkeurslokalisaties zijn het gezicht, de hals, nek, handruggen en onderarmen. Het rode bultje kan spontaan verdwijnen, maar meestal is dit helaas niet het geval.

Behandeling van een spider naevus

Gelukkig zijn er mogelijkheden om een spider naevus te verwijderen. De behandeling hangt af van een aantal factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandelingen voor een spider naevus:

Vragen over spider naevus?

Stel vrijblijvend uw vraag over spider naevus. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90