Heeft u last van acne conglobata?

Grote, pijnlijke ontstekingen, flinke korsten, grote mee eters en forse littekens. Daaraan is acne conglobata te herkennen. Het is een ernstige vorm van acne die vaak ontstaat rond de puberteit en meestal voorkomt bij mannen. Doordat in vrij korte tijd forse, ontsierende littekens kunnen optreden, is het van groot belang in een vroeg stadium hulp te zoeken. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is acne conglobata?

Acne conglobata is een zeer ernstige vorm van acne waarbij veel en grote ontstekingen voorkomen. Er zijn vaak veel rode en pijnlijke bulten aanwezig, al dan niet met gele puskoppen. Vaak zijn er ook onderhuidse abcessen aanwezig. Deze abcessen zijn gevuld met pus en bloed. Doordat de ontstekingen zo groot en heftig zijn, kunnen ze zelfs samenvloeien tot uitgebreide ontstoken gebieden. Na genezing ontstaan vaak grote en ontsierende littekens. Daarom is het van groot belang om bij deze vorm van acne in een vroeg stadium hulp te zoeken.

Hoe ontstaat acne conglobata?

De oorzaak is waarschijnlijk een hoger testosterongehalte in het bloed, of een hogere gevoeligheid voor dit mannelijke hormoon. Dit omdat deze vorm van acne vrijwel alleen gezien wordt bij jongens, mannen en mensen die anabole steroïden gebruiken voor het verbeteren van sportprestaties. Meestal ontstaat deze vorm van acne tijdens de puberteit en kan tot op volwassen leeftijd aanhouden. De mannelijke hormonen veroorzaken een flink verhoogde talgproductie. De talgklieren op het gezicht, de borst en de rug worden groter en gaan meer en dikker talg afgeven aan de haarzakjes. Wanneer de bovenste laag dode huidcellen te dik is, blokkeren deze huidschilfers de uitgang van de haarzakjes en zo ontstaan er verstoppingen. De bacteriën in de talgklier vermenigvuldigen zich snel en zetten talg om in vetzuren. Wanneer de ophoping blijft groeien, zullen de wanden van het haarzakje uiteindelijk scheuren en zal er een heftige ontstekingsreactie optreden.

Acne conglobata behandelen

Bij Helon willen wij graag helpen om uw acne succesvol te behandelen. De behandeling van acne conglobata is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Gezien de ernst van de indicatie is de behandeling van acne conglobata vrijwel altijd een combinatie van medicijnen via de huisarts of dermatoloog met daarnaast behandelingen en ondersteunende producten bij de huidtherapeut. Wij bieden de volgende behandelingen voor acne conglobata:

Vragen over acne conglobata?

Stel vrijblijvend uw vraag over acne conglobata. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90