Heeft u last van overbeharing?

Schaamt u zich voor de beharing in uw gezicht? Of durft u in de zomer niet in badkleding te lopen vanwege uw lichaamshaar? Het hebben van gezichts- en lichaamshaar is heel normaal. Wanneer echter gevoelens van onzekerheid en schaamte ontstaan door de uitgebreidheid van deze beharing, kunnen we meestal wel spreken van overbeharing. Gelukkig kan ongewenste haargroei in de meeste gevallen succesvol behandeld worden bij de huidtherapeut. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is overbeharing?

De term overbeharing is een persoonlijke opvatting omdat nergens is vastgesteld wanneer iets “normale” beharing betreft en wanneer sprake is van overbeharing. Wat als normale beharing wordt gezien, is sterk afhankelijk van ras en cultuur. We spreken over het algemeen van overbeharing als er (te) veel, (te) dikke of (te) lange haren groeien in een gebied waar normaal geen, of slechts hele dunne haren groeien.

Vormen van overbeharing

Er zijn twee vormen van overbeharing te onderscheiden.

  • Hirsutisme: een veelvoorkomende vorm van overbeharing bij vrouwen. Het kenmerkt zich in een toegenomen, zichtbare haargroei in het gezicht of op andere delen van het lichaam. De beharing is meestal dik, stug en komt op plaatsen voor waar normaal gesproken alleen mannen haargroei hebben. Denk hierbij aan locaties als de bovenlip, kin, hals, borst, tepelhoven, buik, rug en bovenbenen.
  • Hypertrichosis: een vorm van overbeharing waarbij er toename van haargroei is op een lichaamsgebied waar van nature al haargroei aanwezig. Dit is verder niet aan een bepaald patroon gebonden. Lichaamsgebieden die vaak gezien worden zijn armen, benen, rug, buik en in het gezicht. Zowel vrouwen en mannen kunnen last hebben van deze vorm van ongewenste haargroei.
Behandeling van overbeharing

Bij Helon willen wij graag helpen om uw overbeharing te verminderen. De behandeling van overbeharing is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de haren en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandelingen voor overbeharing aan:

Vragen over overbeharing?

Stel vrijblijvend uw vraag over overbeharing. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90