Heeft u last van keratosis pilaris?

Voelt de huid van uw bovenarmen of –benen ruw en bobbelig aan? Lijkt het alsof u altijd kippenvel heeft? Keratosis pilaris is een onschuldige huidaandoening die bij veel mensen in meer of mindere mate voorkomt. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is keratosis pilaris?

Bij keratosis pilaris zijn kleine, rode of huidskleurige bultjes aanwezig op de huid. Doorgaans geven deze bultjes geen pijn- of jeukklachten, maar kunnen wel als zeer storend worden ervaren omdat de huid hierdoor ruw aanvoelt. Meestal worden de bultjes gezien op de bovenarmen, bovenbenen, billen en soms in het gezicht.

Hoe ontstaat keratosis pilaris?

Wanneer het rijpingsproces van de huidcellen verstoord is, kan er een teveel aan keratine geproduceerd worden. Dit is een normaal bestanddeel van de huid, maar wanneer hiervan teveel wordt aangemaakt kan dit zorgen voor verstopping van de haarfollikels. Hierdoor ontstaan harde bultjes in de huid. Keratosis pilaris kan bij iedereen voorkomen, maar wordt vaker gezien bij mensen die last hebben van eczeem en allergieën.

Keratosis pilaris behandeling

Gelukkig zijn er mogelijkheden om dit probleem succesvol te behandelen. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat meestal uit producten voor thuisgebruik, eventueel aangevuld met behandelingen bij ons in de kliniek. Wij bieden de volgende behandelingen  aan:

Vragen over keratosis pilaris?

Stel vrijblijvend uw vraag over keratosis pilaris. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90