Heeft u spijt van uw permanente make-up?

Permante make-up, ook wel PMU genoemd, is op dit moment enorm populair. Voor veel mensen is het echt een uitkomst dat ze niet dagelijks zelf make-up hoeven aan te brengen. Hebt u permanente make-up, maar bent u niet (meer) tevreden bent met het resultaat en wilt u deze permanente make-up verwijderen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up (PMU) is een vorm van tatoeage die veelal wordt gezien bij vrouwen in de vorm van wenkbrauwtatoeages, eyeliners en lip-pigmentatie ter vervanging van normale make-up. Doorgaans vervagen deze kleuren na 1 tot 3 jaar en kunnen daarna zelfs geheel verdwijnen. Aan het mogen zetten van permanente make-up worden steeds hogere eisen gesteld en over het algemeen gebeurt dit alleen maar door speciaal opgeleide PMU-artiesten die in het bezit zijn van een GGD-vergunning. Let wel op. Soms wordt de behandeling ook aangeboden door salons en praktijken die niet in het bezit zijn van een vergunning of diploma. Wees u bewust van de mogelijke risico’s wanneer u zo’n salon bezoekt.

Hoe ontstaat permanente make-up?

Bij permanente make-up wordt inkt in de lederhuid aangebracht. Het lichaam wil deze inkt afbreken, maar dit lukt niet omdat de moleculen te groot zijn om via de bloedbaan af te kunnen voeren. Als gevolg hiervan kapselt het lichaam kleine bolletjes inkt in waardoor ze geen schade kunnen aanrichten en de kleur zichtbaar in de huid aanwezig blijft. Permanente make-up kent verschillende technieken van aanbrengen (naaldjes of mesjes). Afhankelijk van de gekozen techniek wordt de inkt minder diep gezet dan bij een “gewone” tatoeage, en wordt er gebruik gemaakt van andere soorten inkt. Bij deze technieken is het doel dan ook niet dat de tatoeage altijd aanwezig blijft, maar juist na enkele jaren verdwijnt. Hoe meer de permanente make-up blootgesteld wordt aan zonlicht, hoe sneller het zal vervagen en soms van kleur kan veranderen.

Behandeling van ongewenste permanente make-up

Wilt u uw ongewenste PMU verwijderen? Bij Helon willen wij u graag om de PMU te verwijderen. De behandeling van permanente make-up is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Helaas wordt niet altijd het gewenste resultaat bereikt, dit kan verschillende redenen hebben. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid, beoordelen we het te verwachten resultaat en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Over het algemeen zijn donkere pigmenten gemakkelijker te verwijderen dan overige kleuren. Wij bieden de volgende behandelingen voor ongewenste permanente make-up aan:

Vragen over ongewenste permanente make-up?

Stel vrijblijvend uw vraag over ongewenste permanente make-up. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90