Coagulatie behandeling

Coagulatie is een behandelmethode waarbij huidoneffenheden (bijvoorbeeld steelwratjes of ouderdomswratjes) door middel van elektrische stroom snel en eenvoudig worden verwijderd.

De intake voor de coagulatie behandeling

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. De huidtherapeut maakt tijdens dit gesprek kennis met u en uw huid, brengt de voorgeschiedenis en uw klachten in kaart en beoordeelt of u veilig behandeld kan worden. Op basis van wat de huidtherapeut ziet en u vertelt, zal samen met u een behandelplan opgesteld worden. Er wordt met u besproken hoeveel behandelingen we denken nodig te hebben, welke resultaten u mag verwachten, wat de kosten zullen zijn en u krijgt informatie met betrekking tot eventuele voor- en nazorg. De gemaakte afspraken worden voor u vastgelegd en na ondertekening van het toestemmingsformulier (informed consent) zullen, wanneer van toepassing, foto’s voor uw dossier gemaakt worden. De kosten voor een intakegesprek bedragen €35.

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat coagulatie niet de optimale behandeling voor u is. In dat geval zal ze altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

Het resultaat van coagulatie

Het resultaat van de behandeling zal zijn dat de bultjes op uw gezicht of lichaam, zoals steelwratjes of ouderdomswratjes binnen één tot enkele weken na de coagulatie behandeling verdwijnen. Het kan zijn dat in de toekomst nieuwe plekjes ontstaan, deze kunnen ook weer door middel van dezelfde behandeling verwijderd worden.

Voor de behandeling

Er is geen speciale voorbehandeling nodig.

De coagulatie behandeling

De huidtherapeut ontsmet de huid eerst met alcohol. Wanneer de naald van het apparaat tegen een het bultje of wratje gebracht wordt, zal het bultje of wratje opwarmen en verschrompelen tot een korstje. De meeste mensen ervaren de behandeling als gevoelig en onaangenaam, maar goed te verdragen. Over het algemeen kunnen de huidoneffenheden in één behandeling verwijderd worden.

Na de behandeling

Na de behandeling van steelwratjes, dermatosis papulosa nigra, xanthelasma, talgklierhyperplasie of ouderdomswratjes kan de behandelde huid nog enkele uren wat rood zijn. Tevens kunnen er korstjes ontstaan. Deze verdwijnen gemiddeld binnen enkele dagen tot twee weken. Gedurende deze periode moet u voorzichtig zijn met het aan- en uittrekken van kleding en het afdrogen van de huid. Probeer ook niet aan de korstjes te krabben. De huid zal dan zonder littekenvorming genezen. Houdt u er na de Coagulatie behandeling verder rekening mee dat de huid nog wekenlang extra gevoelig is voor zonlicht. Vandaar ook het advies de herstelde huid goed te beschermen met een zonnebrandcrème met SPF30 of SPF50.

Risico’s bij coagulatie

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Wanneer u echter aan de korstjes krabt, is er een risico op het ontstaan van littekentjes.

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Aangezien het verwijderen van huidoneffenheden geen medische noodzaak is, wordt de behandeling doorgaans niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Interesse in coagulatie?

Bij Helon willen we u graag helpen uw klachten te verminderen met een behandeling op maat. Wij bieden coagulatie aan bij de volgende indicaties:

Vragen over coagulatie?

Stel vrijblijvend uw vraag over coagulatie. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90