Heeft u last van hypertrichosis?

Er zijn verschillende vormen van overbeharing. Bij hypertrichosis is er sprake is van toegenomen haargroei op een plek waar van nature bij zowel bij mannen als vrouwen haargroei aanwezig is. Stoort u zich aan toegenomen haargroei in uw gezicht of op andere delen van uw lichaam? Gelukkig kan deze vorm van versterkte haargroei in de meeste gevallen succesvol behandeld worden bij de huidtherapeut. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is hypertrichosis?

Hypertrichosis is een vorm van overbeharing waarbij toename van haar op een willekeurig lichaamsgebied ontstaat, die niet aan een bepaald patroon gebonden is. De toename van haar is meer dan verwacht wordt op grond van leeftijd, ras of geslacht. Hypertrichosis moet onderscheiden worden van hirsutisme bij vrouwen, waarbij de beharing toegenomen is volgens het mannelijke beharingspatroon. Overbeharing kan zowel beperkt als uitgebreid op het lichaam voorkomen. Er kan sprake zijn van donsbeharing of juist dikke, stugge beharing. De betreffende haren kunnen ook langer van lengte zijn dan gemiddeld. Hypertrichosis komt zowel bij mannen, vrouwen en kinderen voor. Het gaat meestal niet vanzelf over. Indien een medicijn de oorzaak is, kan na stoppen met het gebruik hiervan de overbeharing vanzelf verdwijnen.

Hoe ontstaat hypertrichosis?

Hypertrichosis kan aangeboren of op latere leeftijd verworven zijn. Hyptrichosis kent meerdere oorzaken, maar meestal is het erfelijk bepaald. Uiteraard speelt hierbij oorspronkelijke afkomst een rol. Een andere oorzaak die gezien wordt bij hypertrichosis is het gebruik van bepaalde medicatie zoals corticosteroïden, fenytoïne, monixidil of cyclosporine. Ook kan het ontstaan door onderliggende ziektes zoals een traag werkende schildklier, anorexia nervosa, infectieziekten of bepaalde vormen van kanker.

Hypertrichose behandeling

Bij Helon willen wij graag helpen om uw overbeharing te verminderen. De behandeling van deze vorm van overbeharing is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de haren en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandelingen voor hypertrichosis:

Vragen over hypertrichosis?

Stel vrijblijvend uw vraag over hypertrichosis. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90