Heeft u last van een rood litteken?

Een litteken ontstaat na een huidbeschadiging. Deze beschadiging kan veroorzaakt worden door bijvoorbeeld een ongeval, een verbranding, een chirurgische ingreep, het doormaken van acne etc. Littekens kunnen variëren van groot tot klein, verdikt of juist verzonken in de huid, maar ook in kleur van wit tot rood/paars. Hebt u een rood litteken of littekens waar u zich aan stoort en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is een rood litteken?

In de eerste fase van wondgenezing is het normaal dat het litteken roder is dan omliggende huid. Wij spreken van een rood litteken wanneer de kleur van het litteken na het genezingsproces nog altijd rood is. Rode littekens geven soms meer jeuk- en/of pijnklachten. Wanneer het litteken rood blijft of zelfs vuriger van kleur wordt kan het wenselijk zijn dit te behandelen.

Hoe ontstaat een rood litteken?

Geen enkel litteken is hetzelfde, zelfs niet bij dezelfde persoon. Tijdens het genezingsproces behoort de huid een normale hoeveelheid bindweefsel (collageen) aan te maken. Indien dit proces normaal verloopt, dan zal het littekenweefsel nauwelijks zichtbaar zijn. Raakt deze wondgenezing verstoort, dan kunnen storende rode littekens achterblijven. Redenen waarom een wondgenezing verstoort kan raken zijn o.a. leeftijd, erfelijke factoren, huidskleur, krabben, een infectie of een slechte doorbloeding. Ook de plek op het lichaam kan een groot verschil maken in het herstel.

Behandeling van rode littekens

Bij Helon willen wij graag helpen om de klachten van rode littekens te verminderen. De behandeling is gericht op het minder zichtbaar maken van de littekens en, wanneer van toepassing, jeuk-, pijn- of andere klachten te verminderen. Wij bieden de volgende behandelingen aan voor rode littekens:

Vragen over rood litteken?

Stel vrijblijvend uw vraag over rood litteken. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90