Het aanbod van laserbehandelingen kan soms overweldigend zijn wanneer u er naar zoekt. Om dan ‘het kaf van het koren’ te kunnen scheiden is het belangrijk om voldoende informatie te hebben over de laserapparatuur maar ook zeker over de behandelaar.

Alle huidtherapeuten van Helon zijn bevoegd en bekwaam om met laserapparatuur te werken. Zij volgen regelmatig trainingen om zo hun kennis en kunde up to date te houden. Alle lasers worden, voordat ze bij ons komen, eerst uitvoerig gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid volgens de standaarden van ZGT. Vervolgens worden ze minimaal 2 maal per jaar door de leveranciers gecontroleerd en onderhouden.

Laserbehandelingen kunnen risicovol zijn. Let bij de keuze voor een behandelaar daarom altijd op de geboden kwaliteit en veiligheid.

 

LightSheer Diode Laser

De LightSheer Diode Laser wordt gezien als de ‘gouden standaard’ voor laserontharing en is effectief, veilig en snel. De laser produceert een zeer hoog geconcentreerde lichtbundel van een bepaalde golflengte (805 nm). Deze lichtbundel wordt een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet deze om in warmte. Deze warmte zorgt voor beschadiging van het haarzakje, zodat daaruit op den duur geen nieuwe haar meer kan groeien.

Indicaties

Leverancier

www.laservision.nl

 

Tattoostar Effect Combo

De Tattoostar Effect Combo is een breed inzetbare laser bij de behandeling van pigmentproblemen. Doordat we gebruik kunnen maken van meerdere golflengten (532nm, 694nm en 1064nm) en een korte pulsduur kunnen we een verscheidenheid aan indicaties behandelen met een minimaal aantal behandelingen. Door de korte pulsduur wordt het pigment zodanig opgewarmd dat het pigment gemakkelijker wordt opgeruimd. Ook is het mogelijk om met deze laser gekleurde tatoeages te verwijderen. De Tattoostar Effect Combo staat in Nederland alleen bij Helon!

Indicaties

Leverancier

www.laservision.nl

 

Vbeam Perfecta

De Vbeam Perfecta is een Pulsed Dye Laser van Candela en wordt wereldwijd gezien als gouden standaard voor het behandelen van vaatafwijkingen. De laser produceert een zuivere lichtbundel die door de bovenste huidlaag heengaat en in de diepte van de huid de bloedvaten dichtschroeit. De golflengte van het licht bepaalt de diepte die het laserlicht bereikt en de soort afwijking die ermee behandeld kan worden.

Fox

De Fox laser is een echte diodelaser (1064 nm) speciaal ontwikkeld voor de behandeling van schimmelnagels. De laser verwarmt de nagel en het nagelbed met kleine pulsen. De schimmel wordt door de verspreide warmte in het nagelbed en omgeving bestreden.

Indicaties

Leverancier

www.laservision.nl