Vbeam Perfecta – Pulsed Dye laser

In onze kliniek voeren wij dagelijks vele vaatlaserbehandelingen uit. Wij werken met de Vbeam Perfecta (Pulsed Dye laser) voor vaatafwijkingen in het gezicht en met de Nordlys (Ellipse) laser voor vaatafwijkingen op het lichaam. Vaatlaserbehandelingen kunnen toegepast worden bij rode, roodblauwe tot paarse verkleuringen van de huid, die berusten op te veel aan vaatjes of vaatverwijding. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld couperose, wijnvlekken, venous lake, rode littekens, spider neavi, kersenwratjes en storende beenvaatjes.

De Vbeam Perfecta is een zeer veilige Pulsed Dye Laser die uitblinkt in het verwijderen van storende bloedvaatjes zonder huidoppervlak te beschadigen. De resultaten die we hiermee behalen maken het elke keer weer een feest om met deze laser te werken.

Wat maakt de Pulsed Dye laser zo uniek?

Huidtherapeut Mayke aan het woord:We werken al jarenlang met de Vbeam Perfecta en verkrijgen dagelijks ongeëvenaard resultaten. Deze unieke laser staan maar op een paar plekken in Nederland, waaronder ook op onze locatie in Hengelo. De waanzinnige resultaten, de betrouwbaarheid en het bewezen effect zijn niet te vergelijken met soortgelijke vasculaire lasers” Niet voor niets wordt de Vbeam Perfecta wereldwijd gezien als de ‘gouden standaard’ voor het behandelen van vaatafwijkingen.

Hoe gaat een Pulsed Dye laserbehandeling in zijn werk?

Voor de behandeling begint krijg je een speciale bril op om je te ogen te beschermen tegen de flitsen van de laser. Dan kan het laseren beginnen. Voorafgaand aan elke flits, spuit de laser een verkoelende nevel op de huid om het huidoppervlak te beschermen en de behandeling te verlichten. De behandeling voelt als korte speldenprikjes in de huid en kan soms als gevoelig of onaangenaam worden ervaren. Na de behandeling kan het behandelgebied warm en branderig aanvoelen, lijkend op een zonverbranding. Meestal blijft de huid enkele uren tot dagen wat rood en gezwollen.

Wat is nou de werking van de Pulsed Dye laser?

Simpel uitgelegd produceert deze vaatlaser een zuivere lichtbundel die door de bovenste huidlaag heendringt en in de diepte van de huid de storende bloedvaatjes dichtschroeit. De golflengte van het licht bepaalt de diepte die het laserlicht bereikt en het soort afwijking dat ermee behandeld kan worden. Doordat we gebruik kunnen maken van veel verschillende instellingen kunnen we dus ook een variëteit aan vaatafwijkingen behandelen.

Wat mag je verwachten van het resultaat van de Pulsed Dye laser?

De behandeling geeft doorgaans een goed resultaat waarbij de vaatjes of huidverkleuringen gedeeltelijk tot geheel kunnen verdwijnen. Voor optimaal resultaat zijn er vaak meerdere behandelingen nodig, echter verschilt dit sterk per indicatie. Waar voor sommige indicaties één of twee behandelingen voldoende kunnen zijn, zien we bij bijvoorbeeld wijnvlekken of wratten dat er vaak wat meer behandelingen nodig zijn. Het effect van de behandeling kan blijvend zijn of enkele jaren aanhouden. Mochten er uiteindelijk nieuwe vaatjes ontstaan kan het zinvol zijn de behandeling te herhalen.

Ben je benieuwd of een vaatlaserbehandeling iets voor je is? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Resultaten vaatlaserbehandeling Vbeam Perfecta – Pulsed Dye laser