Heeft u last van een gummy smile?

Lacht u altijd met uw hand voor uw mond? Voelt u zich onzeker omdat een groot gedeelte van uw tandvlees zichtbaar is? Dat hoeft niet. Een zogenaamde “gummy smile” of “tandvleeslach” is namelijk vrij eenvoudig te verhelpen. Enkele prikjes met een tijdelijke spierontspanner kunnen u voor lange tijd een prachtige glimlach geven. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is een gummy smile?

Een “gummy smile” wordt ook wel “tandvleeslach” genoemd omdat er tijdens het lachen (te)veel tandvlees zichtbaar is tussen de bovenlip en de tanden. Mensen met dit probleem zijn vaak onzeker over hun lach en durven daarom niet voluit te lachen. Ook zijn er mensen die hun hand voor hun mond houden omdat ze zich schamen.

Hoe ontstaat een gummy smile?

Meestal is een gummy smile aangeboren of al zichtbaar op jonge leeftijd. De oorzaak ligt bij de aangezichtsspiertjes die de bovenlip omhoogtrekken wanneer u lacht. Wanneer deze te hard werken, wordt de bovenlip verder naar boven getrokken dan noodzakelijk is waardoor (te)veel tandvlees zichtbaar is tijdens het lachen. De spiertjes zijn als het ware ‘overactief’. Het heeft dus niets te maken met kleine tanden, een brede strook tandvlees of een dunne bovenlip. Gelukkig is het eenvoudig om dit probleem te verhelpen met enkele kleine injecties met een spierontspannend middel (botuline toxine).

Gummy smile behandeling

Bij Helon willen wij graag helpen om uw gummy smile te verminderen. De behandeling van een gummy smile is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandelingen voor een gummy smile:

Vragen over gummy smile?

Stel vrijblijvend uw vraag over gummy smile. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90