Permanente make-up

Wanneer de beharing van uw wenkbrauwen geheel of gedeeltelijk is verdwenen bestaat er de mogelijkheid om deze semi-permanent te laten tatoeëren. Dit kan bijvoorbeeld zijn na chemokuren, bij alopecia of wanneer de wenkbrauwen van nature niet sterk zijn aangezet. Ditzelfde is ook mogelijk voor een semi permanente eyeliner, bijvoorbeeld bij overgevoeligheid voor cosmetica of wanneer u graag altijd een verzorgde en sprekende uitstraling wilt. Hieronder leest u alles over onze behandelingen voor permanente make-up.

De intake voor permanente make-up

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. De huidtherapeut maakt tijdens dit gesprek kennis met u en uw huid, brengt de voorgeschiedenis en uw klachten in kaart en beoordeelt of u veilig behandeld kan worden. Op basis van wat de huidtherapeut ziet en u vertelt, zal samen met u een behandelplan opgesteld worden. Er wordt met u besproken welke techniek het meest geschikt voor u is, hoeveel behandelingen we denken nodig te hebben, welke resultaten u mag verwachten, wat de kosten zullen zijn en u krijgt informatie met betrekking tot eventuele voor- en nazorg. De gemaakte afspraken worden voor u vastgelegd en na ondertekening van het toestemmingsformulier (informed consent) zullen, wanneer van toepassing, foto’s voor uw dossier gemaakt worden. De kosten voor een intakegesprek bedragen €35.

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat permanente make-up niet de optimale behandeling voor u is. In dat geval zal ze altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

Resultaat van permanente make-up

Er wordt altijd gestreefd naar een zo natuurlijk mogelijk resultaat, passend bij uw wensen en leeftijd. Bij wenkbrauwtatoeage en microblading maken we gebruik van de hairstroke-techniek. Dit is een methode waarbij met dunne naaldjes of een mesje, haartjes worden getatoeëerd die vrijwel niet van echt te onderscheiden zijn. Voor een optimaal resultaat zijn vaak 1 tot 3 behandelingen nodig. Voor PMU wenkbrauwen wordt in overleg met u gekeken naar welke methode het meest geschikt is bij uw huid.

Voor de behandeling

Er is geen speciale voorbehandeling nodig.

De behandeling voor permanente make-up

De huidtherapeut bespreekt voorafgaand aan de behandeling samen met u de vorm en kleur van de permanente make-up. Dit wordt afgetekend en pas wanneer u tevreden bent met de tekening, wordt overgegaan tot behandeling. Aangezien de behandeling soms onaangenaam kan zijn, kan de huid vooraf oppervlakkig verdoofd worden door middel van een verdovingsspray.

Er zijn verschillende technieken die wij aanbieden om permanente make-up te zetten, namelijk:

  • Wenkbrauwtatoeage: bij wenkbrauwen tatoeëren worden speciale pigmentstoffen door middel van een medisch tatoeage apparaat in de huid gebracht. De hairstroke techniek die hierbij gebruikt wordt, zorgt ervoor dat de wenkbrauw op een natuurlijke manier gereconstrueerd of opgevuld wordt. Deze methode is zeer geschikt bij het geheel ontbreken van de wenkbrauwen (door bijvoorbeeld chemokuren of alopecia).
  • Microblading: een techniek waarbij de pigmentstoffen door middel van een heel dun mesje in de huid worden gebracht. Dit is meer oppervlakkig dan bij wenkbrauwtatoeage en voornamelijk zeer geschikt bij mensen waarbij de natuurlijke wenkbrauw nog aanwezig is, maar de wens is deze voller te laten lijken.
  • Eyeliner: met behulp van een medisch tatoeage apparaat wordt een lijntje langs de aanzet van de wimpers getatoeëerd. Dit kan op het bovenooglid, het onderooglid of beiden. Mocht u zowel boven als onder een lijntje willen, gebeurt dit niet in één behandeling om de zwelling te beperken.

In alle bovenstaande permanente make-up behandelingen werken wij bij Helon uitsluitend met oplosbare, door de GGD goedgekeurde pigmenten. Houdt u er wel rekening mee dat uw permanente make-up in de loop van de jaren geleidelijk zal vervagen en de behandeling dus herhaald moet worden. De belangrijkste reden hiervoor is dat deze geen zware, mogelijk kankerverwekkende, metalen bevatten. Meestal is nabehandeling nodig na 1 tot 3 jaar, afhankelijk van de indicatie en de gekozen techniek.

Na de behandeling van permanente make-up

Na de behandeling kan de huid er wat rood/paars uitzien. Doordat de pigmenten nog niet in de huid opgenomen zijn, zal de kleur donkerder zijn dan het uiteindelijke resultaat. Het behandelde gebied kan lijken op een lichte schaafwond en is meestal wat gezwollen. Wij adviseren gebruik te maken van een herstellende crème en om niet te krabben aan de eventueel ontstane korstjes om littekenvorming te voorkomen. De huid herstelt zich normaal gesproken binnen twee weken. Gedurende deze periode raden wij saunabezoek en zwemmen sterk af in verband met infectiegevaar. Na vier tot zes weken kan de permanente make-up, indien nodig, bijgewerkt worden. U krijgt specifieke adviezen en instructies mee naar huis zodat u weet hoe u de huid moet verzorgen.

Risico’s permanente make-up

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Complicaties zijn echter nooit volledig uit te sluiten. Er is een kleine kans op infectie, littekenvorming en bij overmatige blootstelling aan zonlicht kan de kleur wat veranderen en sneller vervagen.

Vergoeding permanente make-up

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding in aanmerking te komen. Er wordt wel onderscheid gemaakt of het medische of cosmetische indicatie betreft. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden.

Interesse in permanente make-up?

Bij Helon willen we u graag helpen uw klachten te verminderen met een behandeling op maat. Wij bieden permanente make-up aan bij de volgende indicaties:

  • Alopecia
  • Geheel of gedeeltelijk ontbreken van wenkbrauwen
  • Cosmetisch verfraaien van wenkbrauwen
  • Aanbrengen van eye-liner
Vragen over permanente make-up?

Stel vrijblijvend uw vraag over permanente make-up. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90