Dieptereiniging acnetherapie

Een acne huid vertoont vaak mee-eters, puistjes en andere onzuiverheden. Een dieptereiniging is vaak onderdeel van de acne behandeling waarbij op een snelle en efficiënte manier de huid grondig wordt gereinigd om onzuiverheden te verminderen en verergering van de acne te voorkomen.

Intake dieptereiniging

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. De huidtherapeut maakt tijdens dit gesprek kennis met u en uw huid, brengt de voorgeschiedenis en uw klachten in kaart en beoordeelt of u veilig behandeld kan worden. Op basis van wat de huidtherapeut ziet en u vertelt, zal samen met u een behandelplan opgesteld worden. Er wordt met u besproken welke behandelingen geadviseerd worden, hoeveel behandelingen we denken nodig te hebben, welke resultaten u mag verwachten, wat de kosten zullen zijn en u krijgt informatie met betrekking tot eventuele voor- en nazorg. De gemaakte afspraken worden voor u vastgelegd en na ondertekening van het toestemmingsformulier (informed consent) zullen, wanneer van toepassing, foto’s gemaakt worden. De kosten voor een intakegesprek bedragen €35.

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat een dieptereiniging niet de optimale behandeling voor u is. In dat geval zal ze altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

Resultaat na dieptereiniging

Na 2 tot 4 weken thuisgebruik van (de meestal voorgeschreven) huidverbeterende producten van ZO Skin Health merkt u meestal al dat uw huid rustiger wordt, minder ontstekingen vertoont, ontstekingen sneller indrogen en minder mee-eters aanwezig zijn. Door middel van aanvullende behandelingen kan dit resultaat verder geoptimaliseerd worden. Het uiteindelijke resultaat van de dieptereiniging van de acnetherapie waar we naar streven, is een gezonde huid en een groter zelfvertrouwen. Dit kunnen we bereiken wanneer er sprake is van een stabiele talgproductie, weinig tot geen nieuwe ontstekingen en mee-eters en een gladde, egale huidstructuur. Hoeveel dieptereiniging behandelingen nodig zijn om dit resultaat te behalen is zeer afhankelijk van de ernst van de acne en de intensiteit van de behandelingen. Doorgaans neemt de behandelfrequentie af naarmate de conditie van de huid verbetert.

Voor de behandeling

Tijdens het intakegesprek wordt uw persoonlijk behandelplan opgesteld. Een belangrijk onderdeel hiervan is de voorbehandeling van uw huid. Wanneer we ervoor kunnen zorgen dat uw huid al rustiger is wanneer wij starten met behandelen, zorgt dit voor een makkelijkere, minder pijnlijke behandeling met minder huidbeschadigingen. Hierdoor verkleint ook het risico op littekentjes en vlekjes op langere termijn. U ontvangt van ons een duidelijk, op uw huid afgestemd, productprotocol wat u ook meekrijgt naar huis. Na gemiddeld twee tot drie weken zult u bij ons in de praktijk komen voor de dieptereiniging.

De dieptereiniging behandeling

Uw huid wordt eerst gereinigd en intensief gescrubd. Deze voorbereiding zorgt voor het verwijderen van vuil en talg, het verdunnen van de laag dode huidcellen en het stimuleren van de doorbloeding. Dit is de perfecte voorbereiding op de dieptereiniging. Hierbij worden mee-eters, ontstekingen en verstopte poriën voorzichtig uitgereinigd. Dit gebeurt handmatig en, wanneer nodig, soms met behulp van een steriel naaldje. Na het verwijderen van de onzuiverheden wordt, afhankelijk van de intensiteit van de gekozen behandeling, een masker en/of herstellend verzorgingsproduct aangebracht. De behandeling duurt 30 of 45 minuten.

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling wat roodheid en zwelling vertonen op de plekken waar onzuiverheden zijn verwijderd. Over het algemeen trekt dit binnen enkele uren weg. Mocht u het vervelend vinden met een rode huid de deur uit te gaan, kan de huidtherapeut dit voor u camoufleren met de minerale make-up van Colorescience. De dagen na de dieptereiniging kunnen er wat kleine korstjes ontstaan. Om littekentjes te voorkomen adviseren wij u niet aan de korstjes te krabben. De huidtherapeut zal u instructies geven op welke manier u het gebruikt van uw producten thuis weer kunt hervatten.

Risico’s van dieptereiniging

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Wanneer u gaat krabben of pulken aan korstjes en onzuiverheden kunnen echter wel littekentjes ontstaan.

Vergoeding dieptereiniging

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor dieptereiniging in aanmerking te komen. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden.

Interesse in dieptereiniging?

Bij Helon willen we u graag helpen uw klachten te verminderen met een behandeling op maat. Wij bieden dieptereiniging aan bij de volgende indicaties:

Vragen over dieptereiniging?

Stel vrijblijvend uw vraag over dieptereiniging. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90