Vaatlaserbehandeling voor beenvaatjes

Vaatlaserbehandelingen voor beenvaatjes kunnen toegepast worden bij dunne rode, roodblauwe en blauwpaarse vaatjes dicht onder het huidoppervlak.  Onze laser is uitermate geschikt om cosmetisch storende beenvaatjes te verwijderen. De vaatlaser produceert een zuivere lichtbundel die door de bovenste huidlaag heengaat en in de diepte van de huid de bloedvaten dichtschroeit. De golflengte (kleur) van het licht bepaalt de diepte die het laserlicht bereikt en de soort afwijking die ermee behandeld kan worden.

Intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. De huidtherapeut maakt tijdens dit gesprek kennis met u en uw huid, brengt de voorgeschiedenis en uw klachten in kaart en beoordeelt of u veilig behandeld kan worden. Op basis van wat de huidtherapeut ziet en u vertelt, zal samen met u een behandelplan opgesteld worden. Er wordt met u besproken welke behandelingen geadviseerd worden, hoeveel behandelingen we denken nodig te hebben, welke resultaten u mag verwachten, wat de kosten zullen zijn en u krijgt informatie met betrekking tot eventuele voor- en nazorg. De gemaakte afspraken worden voor u vastgelegd en na ondertekening van het toestemmingsformulier (informed consent) zullen, wanneer van toepassing, foto’s voor uw dossier gemaakt worden. De kosten voor een intakegesprek bedragen €35.

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat een vaatlaserbehandeling niet de optimale behandeling voor u is. In dat geval zal ze altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

Resultaat na beenvaatjes behandelen

De behandeling heeft doorgaans een goed cosmetisch resultaat waarbij de vaatjes gedeeltelijk tot geheel kunnen verdwijnen. Dit kan per persoon verschillen. Het resultaat van de behandeling is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Wanneer er bijvoorbeeld in het diepere systeem ook problemen zijn (bijvoorbeeld spataders) kan het nodig zijn deze eerst te laten behandelen, voordat u met de vaatlaser behandeld kan worden. Er zijn vaak meerdere behandelingen (gemiddeld 3-4) noodzakelijk voor het behalen van een goed resultaat. Het effect van de behandelingen houdt gemiddeld een jaar tot enkele jaren aan. Wel kunnen er uiteindelijk weer nieuwe vaatjes ontstaan. Het is in dat geval mogelijk om de vaatlaserbehandeling voor beenvaatjes te herhalen.

Voor de behandeling

Er is geen speciale voorbehandeling nodig. Wel is het van belang dat uw huid niet zongebruind is. Vermijd zonblootstelling van het te behandelen gebied, door zowel de zon als zonnebank. Wij adviseren dit vanaf 6 weken voor de behandeling, gedurende het hele behandeltraject en tot 6 weken na de laatste behandeling. Gebruik daarnaast dagelijks, meerdere malen een zonnebrandcrème met een hoge factor (SPF 30 of 50) en vermijd gebruik van een zelfbruiner.

De behandeling

Een behandeling gebeurt zonder verdoving. Het voelt als korte speldenprikjes in de huid en kan gevoelig en onaangenaam zijn. Tevens ontstaat er een branderig, soms wat beurs gevoel.

Na de behandeling

Na de behandeling kan het branderige gevoel nog even aanhouden. Het gevoel is te vergelijken met zonverbranding en kan bij behandeling van een groter gebied tot wel enkele uren aanhouden. Wanneer nodig wordt de huid na de behandeling gekoeld. De behandeling kan een donkerrode tot paarse verkleuring van de behandelde vaatjes geven en wat zwelling die lijkt op een soort muggenbultjes. Deze reacties zijn van tijdelijke aard en verdwijnen meestal binnen enkele dagen tot een week. Vermijd zonlicht op het behandelde gebied en smeer de huid dagelijks in met een zonnebrandcrème met hoge factor.

Risico’s

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Heel soms ontstaan er blaasjes of korstjes, al is de kans hierop nihil bij de nieuwe generatie lasers die de huid beschermen door middel van een koelsysteem. Wanneer de behandelde huid blootgesteld wordt aan zonlicht, bestaat er een kleine kans op pigmentvlekken, deze zijn meestal van tijdelijke aard. Wij benadrukken daarom om 6 weken voor en na een behandeling zonblootstelling geheel te vermijden.

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Helaas hebben de meeste verzekeraars geen vergoeding voor vaatlaserbehandeling van beenvaatjes. Controleer echter uw polis of vraag uw zorgverzekeraar wat bij u van toepassing is.

Interesse in vaatlaserbehandeling voor beenvaatjes?

Bij Helon willen we u graag helpen uw klachten te verminderen met een behandeling op maat. Wij bieden vaatlaserbehandeling voor beenvaatjes aan bij de volgende indicaties:

Vragen over vaatlaserbehandeling voor beenvaatjes?

Stel vrijblijvend uw vraag over vaatlaserbehandeling voor beenvaatjes. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90