Heeft u last van dermatosis papulosa nigra?

Dermatosis papulosa nigra is een goedaardige huidaandoening waarbij kleine, bruine tot bruinzwarte bultjes voorkomen bij mensen met een donker huidtype (Aziatisch tot negroïde). Indien de bultjes cosmetisch storend zijn, dan bestaat de mogelijkheid om deze te laten verwijderen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is dermatosis papulosa nigra?

Dermatosis papulosa nigra is een kenmerk van huidveroudering bij donkere huidtypes en een variant van ouderdomswratten (verruca seborrhoica). Beide aandoeningen zijn niet besmettelijk en kunnen niet kwaadaardig worden. De kleine, donkerbruine tot zwarte bultjes op de huid komen met name voor in het gelaat (op de slapen en het voorhoofd) maar kunnen ook op het lichaam voorkomen. Ze hebben een doorsnede van gemiddeld 1 tot 3 mm en zijn meestal licht verheven. De huidoneffenheden hoeven niet om medische redenen verwijderd te worden, maar behandeling kan wenselijk zijn indien ze als cosmetisch storend worden ervaren, of op plekken zitten waar irritatie optreedt.

Hoe ontstaat dermatosis papulosa nigra?

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is voor het ontstaan van dermatosis papulosa nigra. Er is tot nu toe geen relatie aangetoond tussen het ontstaan van deze huidafwijkingen en infectie met het wratten virus, zonblootstelling, bacteriën, parasieten of bepaalde soorten voeding. Wel weten we dat de incidentie, het aantal oneffenheden en de grootte van de oneffenheden allemaal toenemen met de leeftijd en ze niet spontaan verdwijnen. Bij uitgebreide vormen kan gedacht worden aan erfelijke factoren.

Behandeling van dermatosis papulosa nigra verwijderen

Bij Helon willen wij graag helpen deze huidoneffenheden te verminderen. De behandeling van dermatosis papulosa nigra is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandelingen voor dermatosis papulosa nigra:

Vragen over dermatosis papulosa nigra?

Stel vrijblijvend uw vraag over dermatosis papulosa nigra. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90