ZO Skin Health huidverbeterende producten

De huidverbeterende producten van ZO Skin Health (by dr. Zein Obagi) stimuleren de huidcellen en schudden ze wakker wanneer ze niet (meer) optimaal werken. De huid wordt op deze manier zelf aan de slag gezet om strakker, egaler, zachter en steviger te worden. Om verschillende huidproblemen als acnerosaceahuidveroudering en pigmentvlekken (melasma) aan te kunnen pakken werken we veelal met combinaties van behandelingen en huidverbeterende producten voor thuis. Uiteraard zijn de producten geschikt voor zowel mannen als vrouwen en worden volledig afgestemd op uw huidtype en hulpvraag.

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. De huidtherapeut maakt tijdens dit gesprek kennis met u en uw huid, brengt de voorgeschiedenis en uw klachten in kaart en beoordeelt of u veilig behandeld kan worden. Op basis van wat de huidtherapeut ziet en u vertelt, zal samen met u een behandelplan met de producten van ZO Skin Health opgesteld worden. De huidtherapeuten bij ZGT zijn hiervoor opgeleid en kunnen u een advies op maat geven. Daarnaast wordt besproken welke resultaten u kunt verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u informatie met betrekking tot de voor- en nazorg. De gemaakte afspraken worden voor u vastgelegd waarna, wanneer van toepassing, foto’s voor uw dossier gemaakt worden. De kosten voor een intakegesprek bedragen €35.

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat huidverbetering door middel van ZO Skin Health producten niet de optimale behandeling voor u is. In dat geval zal ze altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

Resultaat ZO Skin Health

Het resultaat van de behandeling met huidverbeterende producten is afhankelijk van de indicatie en de ernst van het probleem. Meestal zult u na enkele weken al merken dat uw huidtoon egaler wordt, ontstekingen verminderen, de structuur verbetert, de poriën verkleinen en dus algehele huidverbetering ontstaat. Na enkele maanden zult u ook fijne lijntjes, rimpels en dieper gelegen pigment zien verminderen. Als aanvulling op het thuisgebruik van de ZO Skin Health producten kunnen wij u ook nog een aantal aanvullende behandelingen adviseren om het resultaat te versnellen of nog verder te verbeteren. Omdat de huid een levend orgaan is, is het essentieel om producten te blijven gebruiken voor een blijvend, mooi resultaat. Dit zorgt ervoor dat uw huid stralend en gezond blijft.

De behandeling met ZO Skin Health producten

De producten van ZO Skin Health richten zich op het voorkomen van huidproblemen en het gezond houden van de huid maar zijn ook uitermate geschikt voor het behandelen van bestaande huidproblemen zoals rosacea, acne, pigmentvlekken, huidveroudering en zonschade. De producten werken op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden en helpen toekomstige schade, problemen en symptomen te voorkomen. Ze bevatten hoge concentraties van actieve ingrediënten zoals retinol, glycolzuur, salicylzuur, melkzuur en belangrijke peptiden en anti-oxidanten. De huidtherapeut stelt een productprotocol op dat specifiek gericht is op uw huid en klacht. Dit protocol krijgt u mee naar huis zodat u alle instructies en adviezen rustig na kunt lezen.

Na de behandeling

Omdat de huidcellen reageren op de hoge concentraties actieve ingrediënten van de ZO Skin Health producten, kan het voorkomen dat er in de eerste weken van gebruik een reactiefase optreedt. Dit houdt in dat de huid rood kan worden, schilfering kan vertonen, jeukt of droog aanvoelt. Het is erg belangrijk om op dit punt door te gaan met het gebruik van de producten en de huidtherapeut zal u hierin dus ook actief begeleiden. Meestal duurt de reactiefase hooguit enkele weken waarna het ongemak steeds meer zal afnemen en uiteindelijk vanzelf verdwijnt. Wanneer het gewenste resultaat is bereikt met de producten van ZO Skin Health, kunnen er aanpassingen worden gedaan in uw productprotocol. In deze fase zal u overgaan naar een zogenaamd onderhoudsprotocol.

Risico’s

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen van de ZO Skin Health producten treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Door het gebruik van actieve ingrediënten die diep in de huid doordringen zal uw huid, vooral tijdens de reactiefase, wel wat gevoeliger zijn voor zonlicht. Om zonverbranding en pigmentverschuivingen te voorkomen zullen wij in uw behandelprotocol dus ook altijd een zonbeschermingsproduct opnemen. Wanneer u herhaaldelijk gaat krabben of pulken aan schilfertjes, velletjes of onzuiverheden kunnen littekentjes of vlekjes ontstaan.

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Helaas vergoeden de meeste zorgverzekeraars geen producten. Controleer echter uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar een eventuele vergoeding en de voorwaarden.

Interesse in huidverbetering door middel van ZO Skin Health producten?

Bij Helon willen we u graag helpen uw klachten te verminderen met een behandeling op maat. Wij bieden huidverbeterende producten aan bij, onder andere, de volgende indicaties:

Vragen over zo skin health huidverbeterende producten?

Stel vrijblijvend uw vraag over zo skin health huidverbeterende producten. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90