Heeft u last van acne tarda?

De puberteit qua puistjes redelijk ongeschonden doorgekomen en dan rond 25e jaar of op latere leeftijd ineens last van acne? Dit overkomt veel dames. Acne tarda is een vorm van acne die vaak ontstaat bij vrouwen die de puberteit al lang door zijn en vooral tot uiting komt op de onderste helft van het gezicht. Bent u voor uw gevoel op deze leeftijd wel klaar met “jeugdpuistjes” en benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is acne tarda?

Het gaat vaak om een milde tot matige vorm van acne. Het kan er hetzelfde uitzien als “gewone” acne, maar meestal staan de ontstekingen en puistjes op de voorgrond en komen mee-eters weinig voor. Onzuiverheden bij acne worden vaak gezien op de wangen, de kaaklijn en in de hals.

Hoe ontstaat acne tarda?

Een verhoogde hoeveelheid mannelijke hormonen of een hogere gevoeligheid voor deze hormonen speelt een rol bij het ontstaan van de acne. Dit doordat de talgproductie gestimuleerd wordt en er verstoppingen ontstaan in de poriën. De oorzaak van de verhoogde hoeveelheid mannelijke hormonen kan liggen in een verstoring van de hormoonhuishouding, door bijvoorbeeld PCOS (polycysteus ovarium syndroom). In dit geval gaan de acneklachten dan vaak samen met overbeharing en een onregelmatige menstruatie. Ook kunnen anticonceptiemiddelen als de pil en een spiraal de hormoonbalans beïnvloeden en klachten veroorzaken of verergeren. Andere zaken die de acne kunnen beïnvloeden en verergeren zijn: erfelijkheid, roken, stress, verkeerde huidverzorging en voedingsmiddelen als zuivel en snelle suikers (hoge glycemische index).

Behandeling van acne tarda

Bij Helon willen wij graag helpen om uw acne succesvol te behandelen. De behandeling van acne tarda is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat meestal uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik om uw huid dagelijks goed te kunnen verzorgen. Wij bieden de volgende behandelingen voor acne tarda:

Vragen over acne tarda?

Stel vrijblijvend uw vraag over acne tarda. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90