Vaatlaserbehandeling voor wratten

Vaatlaserbehandelingen voor wratten kunnen toegepast worden bij verschillende soorten wratten maar voornamelijk bij hand- en voetwratten (verruca vulgaris en verruca plantaris). De Vbeam (Pulsed Dye Laser) produceert een zuivere lichtbundel die door de bovenste huidlaag heengaat. In de diepte van de huid wordt het licht geabsorbeerd door de bloedvaatjes in de wrat, die door verhitting zullen verschrompelen. Hierdoor wordt na enkele behandelingen de bloedvoorziening naar de wrat afgesloten en zal deze afsterven. Om schade aan de huid te voorkomen is het laserapparaat voorzien van een geavanceerd koelsysteem. Onze laserapparatuur werkt zeer nauwkeurig en beschadigt het omliggende weefsel niet.

Intake vaatlaserbehandeling

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. De huidtherapeut maakt tijdens dit gesprek kennis met u en uw huid, brengt de voorgeschiedenis en uw klachten in kaart en beoordeelt of u veilig behandeld kan worden. Op basis van wat de huidtherapeut ziet en u vertelt, zal samen met u een behandelplan opgesteld worden. Er wordt met u besproken welke behandelingen geadviseerd worden, hoeveel behandelingen we denken nodig te hebben, welke resultaten u mag verwachten, wat de kosten zullen zijn en u krijgt informatie met betrekking tot eventuele voor- en nazorg. De gemaakte afspraken worden voor u vastgelegd en na ondertekening van het toestemmingsformulier (informed consent) zullen, wanneer van toepassing, foto’s voor uw dossier gemaakt worden. De kosten voor een intakegesprek bedragen €35.

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat een wratten behandelen met vaatlaser niet de optimale behandeling voor u is. In dat geval zal ze altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

Resultaat wratten verwijderen met Pulsed Dye laser

De behandeling heeft doorgaans een goed resultaat. Het resultaat kan per persoon verschillen en is afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld zijn er 5 tot 8 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat. Hoewel lasertherapie een bewezen effectieve behandeling is, kunnen we niet garanderen dat de wrat volledig zal verdwijnen.

Voor de behandeling

Wanneer de wrat erg verdikt is of er veel eelt aanwezig is, raden wij aan voor de behandeling de wrat wat te vijlen en het eelt te verwijderen. Let wel op dat u dit niet tot bloedens toe doet. Wanneer u al methodes gebruikt om de wrat te verweken (bijvoorbeeld salicylzuur), dan is het aan te raden hier enkele dagen voor de behandeling mee te stoppen.

De behandeling

De meeste cliënten melden een warm of stekend gevoel tijdens de behandeling. Dit kan als onaangenaam of pijnlijk ervaren worden. Verdoving is niet mogelijk, maar het koelsysteem zorgt ervoor dat er een verkoelende nevel op de huid gespoten wordt vóórdat de laserpuls wordt uitgestoten. De verkoelende nevel verhoogt het comfort tijdens de behandeling en beschermt de huid tegen bijwerkingen.

Na de behandeling

Direct na de behandeling voelt de huid warm en branderig aan. De huid kan paars kleuren en wat opzwellen, maar er kan ook een zwarte korst ontstaan. Deze bijwerkingen kunnen enkele uren tot dagen aanhouden. Behandelde plekken kunnen ook enkele dagen wat pijnlijk zijn. Om de kans op succes te vergroten, is het belangrijk de wrat thuis na te behandelen.

Risico’s van Pulsed Dye laser

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Op langere termijn is het mogelijk dat de behandelde huid wat lichter van kleur wordt.

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. De behandeling van wratten wordt doorgaans niet vergoed. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden.

Interesse in vaatlaserbehandeling voor wratten?

Bij Helon willen we u graag helpen uw klachten te verminderen met een behandeling op maat. Wij bieden vaatlaserbehandeling voor wratten aan bij de volgende indicaties:

  • Wratten (verruca vulgaris en verruca plantaris)
Vragen over vaatlaserbehandeling voor wratten?

Stel vrijblijvend uw vraag over vaatlaserbehandeling voor wratten. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90