Heeft u last van couperose?

De meeste mensen hebben her en der wel een klein zichtbaar vaatje op de wang of rond de neus, maar wanneer er netwerken van verwijde bloedvaatjes in het gezicht voorkomen noemen we dat couperose. Stoort u zich aan deze verwijde bloedvaatjes? Misschien omdat ze klachten geven als branderigheid en jeuk, of omdat u ze cosmetisch ontsierend vindt? Gelukkig is couperose vaak eenvoudig te behandelen. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is couperose?

Couperose is de aanwezigheid van, meestal talrijke, uitgezette bloedvaatjes die een netwerk vormen in het gezicht. Het is met name aanwezig op de wangen, neus en kin. De uitgezette vaatjes kunnen klachten geven zoals branderigheid, prikkelingen, tintelingen of jeuk. Dit wordt vaak versterkt door omgevingsfactoren als temperatuur, bepaalde voeding of dranken en zonblootstelling. Couperose in het gezicht gaat niet vanzelf over. Het kan in de loop der jaren stabiel blijven, maar kan zich ook uitbreiden naar bijvoorbeeld een andere locatie zoals de hals- en het decolletégebied. Couperose is gemakkelijk te herkennen aan dunne, rode, paarse en blauwe uitgezette vaatjes. Door met de vingertop op de vaatjes te drukken verdwijnt de roodheid even. Bij het loslaten trekt de roodheid snel volledig terug.

Hoe ontstaat couperose?

Couperose ontstaat doordat de wanden van de oppervlakkige vaatjes in de huid slapper zijn geworden door de afname van collageenproductie. Ze verliezen hun stevigheid en gaan hierdoor verwijden. Het bloed in deze vaatjes staat stil en heeft geen functie meer. Daarom kunnen deze vaatjes veilig verwijderd worden. Couperose ontstaat meestal vanaf een leeftijd van 30 jaar en komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen. Factoren die voor verergering van de klachten kunnen zorgen zijn onder andere erfelijkheid, roken, overmatig zonnen, alcohol, temperatuurschommelingen, zwangerschap en sommige medicatie zoals bloedverdunners. Het is een veelvoorkomend, onschuldig verschijnsel dat vooral voorkomt bij mensen met een blanke huid. Soms kan het een symptoom zijn van een onderliggend huidprobleem zoals rosacea.

Couperose behandelen

Bij Helon willen wij graag helpen om uw couperose te verminderen. Een couperose behandeling is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandelingen voor couperose:

Vragen over couperose?

Stel vrijblijvend uw vraag over couperose. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90