Heeft u spijt van uw tatoeage?

Steeds meer mensen hebben een tatoeage. Een tatoeage kan onder andere een uiting zijn van creativiteit, het behoud van een herinnering of het uitdragen van een boodschap. Het komt helaas regelmatig voor dat mensen hun tatoeage op een gegeven moment niet meer in hun levensstijl vinden passen of dat ze de tatoeage simpelweg niet meer mooi vinden. Bedekt u uw huid vanuit schaamte voor uw tatoeage en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is een tatoeage?

Een tatoeage is een versiering van de huid met onder de opperhuid aangebrachte inkt. Het aanbrengen van tatoeages is een eeuwenoude traditie en wordt ingezet om diverse redenen zoals religie, status, esthetische redenen etc. Tegenwoordig worden tatoeages vooral gezet om het lichaam permanent te versieren, maar ook bestralingspuntjes zijn een vorm van tatoeage. Tatoeages komen in vele verschillende vormen, kleuren en afbeeldingen voor. Aan het mogen zetten van tatoeages worden steeds hogere eisen gesteld en over het algemeen gebeurt dit alleen maar door speciaal opgeleide tatoeage artiesten die in het bezit zijn van een GGD-vergunning.

Vormen van tatoeages

  • Decoratieve tatoeages: een versiering van de huid met onder de opperhuid aangebrachte inkt in één of meerdere kleuren.
  • Bestralingspuntjes: kleine, met donkere inkt getatoeëerde stipjes ter markering van het bestralingsgebied (radiotherapie).
  • Permanente make-up (PMU): het inbrengen van pigmenten in de bovenste laag van de lederhuid met als doel vervanging van make-up. Het wordt met name ingezet voor het verfraaien van de wenkbrauwen en lippen of voor het zetten van eyeliner.

Hoe ontstaat een tatoeage?

Een tatoeage wordt aangebracht door van inkt voorziene naaldjes door de opperhuid heen in de lederhuid te prikken. Het lichaam wil deze inkt afbreken, maar dit lukt niet omdat de moleculen te groot zijn om via de bloedbaan af te kunnen voeren. Als gevolg hiervan kapselt het lichaam kleine bolletjes inkt in waardoor ze geen schade kunnen aanrichten en de kleur zichtbaar in de huid aanwezig blijft. Een tatoeage is in principe permanent, al kan de kleur naar verloop van tijd (door zonblootstelling) wel vervagen.

Behandeling van tatoeage verwijderen

Bij Helon willen wij graag helpen uw tattoo te verwijderen. De behandeling van een tatoeage is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Helaas wordt niet altijd het gewenste resultaat bereikt, dit kan verschillende redenen hebben. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid, beoordelen we het te verwachten resultaat en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Over het algemeen zijn donkere pigmenten gemakkelijker te verwijderen dan overige kleuren. Wij bieden de volgende behandelingen voor tatoeages aan:

Vragen over ongewenste tatoeages?

Stel vrijblijvend uw vraag over ongewenste tatoeages. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90