Heeft u last van kersenwratjes?

Kleine, ronde, felrode bloedblaartjes op de huid noemen we ook wel kersenwratjes. Ze komen heel veel voor en zijn niet kwaadaardig. Wel kunnen ze, vooral als ze in grote getalen aanwezig zijn, als cosmetisch storend worden ervaren. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat zijn kersenwratjes?

Kersenwratjes worden ook wel ‘cherry angiomen’ of ‘seniele angiomen’ genoemd. Het zijn helderrode, licht gezwollen vlekjes van enkele millimeters doorsnede die op elke plek van het lichaam kunnen voorkomen.

Hoe ontstaan kersenwratjes?

Wanneer er sprake is van een plaatselijk toename van zeer kleine, maar sterk verwijde vaatjes in de huid, ontstaan kleine vaatzwellinkjes. Deze kersenwratjes zijn een onschuldig, maar vervelend gevolg van huidveroudering. Ze kunnen al ontstaan op jonge leeftijd, maar nemen vaak met de jaren in aantal toe.

Behandeling van kersenwratjes

Gelukkig zijn er mogelijkheden om kersenwratjes te verwijderen. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandelingen voor kersenwratjes aan:

Vragen over kersenwratjes?

Stel vrijblijvend uw vraag over kersenwratjes. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90