Elektrische epilatie

Elektrische epilatie in het gezicht is één van de langst bestaande methodes om haarzakjes ‘definitief’ te verwijderen. De huidtherapeuten van Helon gebruiken deze methode om blonde, witte, rossige en grijze haren te behandelen. Voor donkere haren adviseren wij vrijwel altijd laserontharing.

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. De huidtherapeut maakt tijdens dit gesprek kennis met u en uw huid, brengt de voorgeschiedenis en uw klachten in kaart en beoordeelt of u veilig behandeld kan worden. Op basis van wat de huidtherapeut ziet en u vertelt, zal samen met u een behandelplan opgesteld worden. Er wordt met u besproken hoeveel behandelingen we denken nodig te hebben, welke resultaten u mag verwachten, wat de kosten zullen zijn en u krijgt informatie met betrekking tot eventuele voor- en nazorg. De gemaakte afspraken worden voor u vastgelegd en na ondertekening van het toestemmingsformulier (informed consent) zullen, wanneer van toepassing, foto’s voor uw dossier gemaakt worden. De kosten voor een intakegesprek bedragen €35.

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat elektrische epilatie niet de optimale behandeling voor u is. In dat geval zal ze altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

Het resultaat van elektrisch epileren

De huidtherapeut kan zorgen voor de verwijdering van ongewenste haren. Maar zelfs bij ‘definitieve’ en/of ‘permanente’ ontharing moet u er rekening mee houden dat er na verloop van tijd weer nieuwe haren kunnen terug groeien. Onder invloed van veranderingen in het lichaam (bijvoorbeeld door hormonen of medicatie) blijft het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in nieuwe, dikkere haren. Garanderen dat er nooit meer haar groeit in het behandelde gebied is dus helaas niet mogelijk.

Voor de behandeling

Epileer (met pincet/touwtjes) of hars het te behandelen gebied minimaal 4 weken niet. Scheren of knippen mag wel, maar houd er rekening mee dat de huidtherapeut tijdens de behandeling wel in staat moet zijn de haren met een pincet te pakken. Daarom adviseren wij 2 tot 3 dagen voor de behandeling, met elektrische epilatie, de haren niet meer te scheren of knippen.

De behandeling met elektrische epilatie

Bij elektrisch epileren wordt er een dun naaldje langs de haar in het haarzakje geschoven waarna het naaldje enkele seconden wordt verhit. Na elke behandeling worden de haren zwakker en dunner totdat ze uiteindelijk verdwijnen. Omdat elektrische epilatie een tijdrovende behandeling is, wordt deze behandeling vrijwel alleen ingezet voor de behandeling van gezichtsbeharing. Meestal zal een behandeling in de beginperiode gemiddeld één keer per week plaatsvinden. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en kan daardoor meer of minder vaak zijn. Naarmate de haren vaker behandeld zijn, zal de haargroei vertragen en zullen de periodes tussen twee behandelingen langer worden. De behandelperiode van elektrische epilereren varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van onder andere de grootte van het oppervlak en de aanwezigheid van hormonale factoren. Ontharing door middel van elektrische epilatie is helaas niet geheel pijnloos, maar door de sterkte aan te passen, is het voor iedereen draaglijk te maken.

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling wat rood en bobbelig zijn en warm aanvoelen. Deze ongemakken verdwijnen over het algemeen binnen enkele uren na de behandeling. Soms ontstaan kleine korstjes, krabt u hier niet aan. Na de behandeling adviseren wij de huid minstens 48 uur niet aan zonlicht bloot te stellen (dus ook niet onder de zonnebank) en te beschermen met een zonnebrandcrème.

Risico’s van elektrisch epileren

Bij naleving van de voorzorgsmaatregelen treden normaal gesproken geen bijwerkingen op. Wanneer u de huid direct na de behandeling blootstelt aan zonlicht, bestaat er een klein risico op pigmentvlekjes. Wanneer u aan eventuele korstjes krabt, of veel pulkt aan de huid, is er een kleine kans op littekenvorming.

Vergoeding elektrische epilatie

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor elektrische epilatie in aanmerking te komen. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden.

Interesse in elektrische epilatie?

Bij Helon willen we u graag helpen uw klachten te verminderen met een behandeling op maat. Wij bieden elektrische epilatie aan bij de volgende indicaties:

Vragen over elektrische epilatie?

Stel vrijblijvend uw vraag over elektrische epilatie. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90