Heeft u last van een wijnvlek (naevus flammeus)?

U bent ermee geboren, er waarschijnlijk aan gewend geraakt, maar dat hoeft niet te betekenen dat u het niet storend vindt. Omdat wijnvlekken vooral in het gezicht en in de hals voorkomen kunnen ze een ingrijpende impact hebben op het dagelijks leven. Dit maakt dat veel mensen met een wijnvlek (naevus flammeus) zoeken naar een juiste behandeling. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is een wijnvlek?

Een wijnvlek, ook wel “naevus flammeus” genoemd, ziet eruit als een rood/roze tot paarse verkleuring die wordt veroorzaakt door verwijde bloedvaten in de huid. Het is een aangeboren huidafwijking en groeit in de loop der jaren mee met de huid. Wijnvlekken manifesteren zich vooral in de hals en het gezicht maar kunnen ook op andere plaatsen op het lichaam voorkomen.

Hoe ontstaat een wijnvlek (naevus flammeus)?

De oorzaak voor het ontstaan van een wijnvlek bij de geboorte is niet geheel bekend. Plaatselijk zijn de bloedvaatjes in de huid groter en stroomt er op die plek meer bloed door de huid. Het lijkt te ontstaan door een verandering in de DNA-structuur tijdens de embryonale fase. Bij de geboorte ziet een wijnvlek (naevus flammeus) er vaak vlak en roze uit, maar met het ouder worden groeit deze mee en kunnen de bloedvaatjes meer uitzetten waardoor de wijnvlek donkerder en dikker wordt. Een wijnvlek is niet erfelijk, zal nooit spontaan verdwijnen, maar blijft in alle gevallen goedaardig. In zeldzame gevallen kan een wijnvlek in het gezicht, in combinatie met oogafwijkingen en andere neurologische problemen, een teken zijn van een onderliggende aandoening.

Behandeling wijnvlek

Bij Helon willen wij graag helpen om uw wijnvlek te behandelen. De behandeling van een wijnvlek is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandelingen voor wijnvlekken:

Vragen over wijnvlekken?

Stel vrijblijvend uw vraag over wijnvlekken. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90