Heeft u last van sproeten?

Door sommigen worden ze gezien als één van de zeven schoonheden, anderen zijn ze liever kwijt dan rijk. Gelukkig zijn sproeten geheel onschuldig en is er geen medische noodzaak om ze te verwijderen. Vind u uw sproeten storen en camoufleert u ze? Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat zijn sproeten?

Sproeten zijn goedaardige, familiair voorkomende, bruine vlekjes op delen van de huid die regelmatig aan de zon zijn blootgesteld. Sproeten zijn scherp begrensde, ronde, ovale of grillig gevormde licht- tot donkerbruine egaal gekleurde vlekjes. Deze vlekjes zijn geheel onschuldig, maar niet iedereen is er even blij mee. Meestal zijn sproeten klein van omvang maar kunnen ook groter worden. Ook kunnen meerdere kleine sproeten samenvloeien tot één. Meestal komen sproeten symmetrisch en in meervoud voor, met name op het gezicht en het bovenlichaam.

Hoe ontstaan sproeten?

Sproeten ontstaan door een opeenhoping van pigment tussen de huidcellen. De pigmentcellen geven op die plekken meer pigment af. Of iemand sproeten krijgt hangt af van een aantal factoren zoals erfelijkheid, huidtype en de mate van blootstelling aan zonlicht. Met name mensen met lichte huidtypes hebben vaker sproeten. Hoe meer blootstelling aan zonlicht, hoe meer sproetjes. Zomersproeten worden doorgaans in de winter lichter van kleur of verdwijnen zelfs volledig. Sproeten zijn geen moedervlekken en kunnen niet kwaadaardig worden. Ze ontstaan vaak al op jonge leeftijd wanneer de huid herhaaldelijk met zonlicht in aanraking komt door buiten spelen of sporten. Indien u het ontstaan en de uitbreiding van sproetjes zo veel mogelijk wilt voorkomen is het van belang uw huid dagelijks te beschermen met een zonnebrandcrème (SPF 30 of hoger).

Behandeling van sproeten

Bij Helon willen wij u graag helpen om uw sproeten te verminderen. De behandeling van sproetjes is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van de oorzaak en andere factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandelingen voor sproeten aan:

Vragen over sproeten?

Stel vrijblijvend uw vraag over sproeten. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90