Heeft u last van gerstekorrels (milia)?

Stoort u zich aan kleine, harde, witte bultjes in de huid rondom uw ogen? Hebt u ze geprobeerd ze uit te drukken, maar lukte dit niet? Waarschijnlijk is er bij u sprake van gerstekorrels. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat zijn gerstekorrels?

Gerstekorrels, oftewel milia, zijn harde witte tot wit/gele bultjes van opgehoopte keratine. Deze korrels komen bij veel mensen voor en zijn altijd goedaardig, maar kunnen wel als cosmetisch storend ervaren worden.

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Door een nog onbekende reden kan keratine in de huid ophopen waardoor harde bultjes ontstaan. Dit komt meestal voor bij een droge huid, vaak rondom de ogen of op de wangen. Ook kan het ontstaan getriggerd worden door bijvoorbeeld zonverbranding of het gebruik van hormooncrèmes (corticosteroïden). Gerstekorrels kunnen lijken op mee-eters, maar in tegenstelling tot mee-eters worden ze niet veroorzaakt door een verhoogde talgproductie. Daarnaast zijn ze vaak erg moeilijk te verwijderen omdat er geen opening naar het huidoppervlak aanwezig is.

Gerstekorrels behandelen

Gelukkig zijn er mogelijkheden om gerstekorrels te verwijderen. De behandeling is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat meestal uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik om uw huid beter te kunnen hydrateren. Wij bieden de volgende behandelingen voor gerstekorrels aan:

Vragen over gerstekorrels?

Stel vrijblijvend uw vraag over gerstekorrels. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90