Heeft u last van grove poriën?

Stoort u zich aan kleine gaatjes in de huid? Hebt u al veel verschillende cosmeticaproducten geprobeerd zonder dat de gaatjes kleiner werden? Grove poriën zijn een veelvoorkomend probleem en zijn vaak meer opvallend bij mensen met acne of een verhoogde talgproductie. Vindt u de zichtbare poriën in uw gezicht storend en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat zijn grove poriën?

Bij grove poriën is er sprake van zichtbare, verstopte en vergrote poriën. Het wordt vaak als cosmetisch storend ervaren omdat de gaatjes in de huid zorgen voor vergroving van de huidtextuur. Meestal ontstaan ze vooral op plekken waar sprake is van een verhoogde talgproductie zoals de neus, wangen en het voorhoofd.

Hoe ontstaan grove poriën?

Poriën zijn de openingen waardoor het product van talg- of zweetklieren naar het huidoppervlak afgevoerd kan worden. Een talgklier mondt uit in een haarzakje, waardoor de uitgang van het haarzakje ook als porie gezien kan worden. Talgklieren kunnen verstopt raken wanneer er sprake is van een verhoogde talgproductie en een (te) dikke laag dode huidcellen. Deze huidschilfers blokkeren de uitgang van de haarzakjes waardoor er verstoppingen ontstaan en de porie steeds zichtbaarder wordt. Wanneer de verstopping langdurig aanwezig is of herhaaldelijk optreedt, rekken de wanden van de porie op waardoor ze groter blijven. Een porie is geen buisje met spieren dat kan openen of sluiten, of van het ene op het andere moment van grootte kan veranderen. Behandeling van grove poriën door een verhoogde talgproductie zal dus ook altijd starten met het oplossen van de oorzaak; de opgehoopte talg. Naast een verhoogde talgproductie, kan ook huidveroudering de oorzaak zijn van grove poriën. De huid verliest elasticiteit en wordt slapper waardoor de poriën en huidtextuur grover worden. Het is, voor het kiezen van de juiste behandeling en producten, dus ook belangrijk om te kijken naar de oorzaak van de grove poriën.

Behandeling grove poriën

Bij Helon willen wij graag helpen om uw grove poriën succesvol te behandelen. De behandeling is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Een behandelplan bestaat meestal uit behandelingen bij ons in de kliniek, gecombineerd met producten voor thuisgebruik om uw talgproductie onder controle te houden of de elasticiteit van de huid te herstellen. Wij bieden de volgende behandelingen aan:

Vragen over grove poriën?

Stel vrijblijvend uw vraag over grove poriën. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90