Heeft u last van striae?

Rode, paarse of witte, parallel aan elkaar lopende strepen op uw huid? Is uw huid in korte tijd flink opgerekt geraakt? Het kan zijn dat u last heeft van striae. Een veelvoorkomend probleem waar bijna alle vrouwen en ook veel mannen mee te maken krijgen. Striae geeft verder geen gezondheidsklachten, maar vaak wordt het wel als cosmetisch storend beschouwd. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is striae?

Striae worden ook wel “striemen” genoemd. Het zijn lijnvormige, atrofische littekens die ontstaan langs de splijtlijnen van de huid. In het begin zijn de strepen door de sterke doorbloeding paars of felrood van kleur. Na maanden tot jaren wordt de doorbloeding minder en verandert de kleur tot ze uiteindelijk parelmoerachtig wit zijn. Meestal liggen de littekens iets verzonken en is de huid dunner en doorschijnend doordat er sprake is van verlies van bindweefsel (atrofie). Voorkeursplekken zijn bovenbenen, billen, buik, onderrug en borsten.

Hoe ontstaat striae?  

Wanneer de huid plaatselijk te veel en te snel wordt opgerekt, raken de elastine vezels in het onderhuids bindweefsel beschadigd. De huid scheurt als het ware waardoor onderhuidse littekens ontstaan. Dit komt met name voor tijdens groeispurten en bij zwangere vrouwen. Ook zie je het optreden bij een snelle en forse toename van het lichaamsgewicht, het gebruik van (anabole)steroïden en bij het gebruik van bepaalde medicatie zoals prednison. Bovendien wordt gedacht dat hormonen en erfelijkheid een rol spelen in het ontwikkelen van striae.

Striae behandelen

Bij Helon willen wij graag helpen om de klachten van uw striae te verminderen. Houdt u er wel rekening mee dat littekenweefsel nooit volledig zal verdwijnen. De behandeling is gericht op het minder zichtbaar maken van de littekens en, wanneer van toepassing, andere klachten te verminderen. Wij bieden de volgende behandelingen voor striae aan:

Vragen over striae?

Stel vrijblijvend uw vraag over striae. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90