Camouflagetherapie

Camouflagetherapie is een tijdelijke therapie die u dagelijks zelf kunt toepassen. Door middel van een camouflagecrème of -poeder is het mogelijk om diverse kleurafwijkingen in de huid minder zichtbaar te maken.

De intake

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. De huidtherapeut maakt tijdens dit gesprek kennis met u en uw huid, brengt de voorgeschiedenis en uw klachten in kaart en beoordeelt of u veilig behandeld kan worden. Op basis van wat de huidtherapeut ziet en u vertelt, zal met u besproken worden welk resultaat u mag verwachten, wat de kosten zullen zijn en krijgt u instructies mee. Ook zullen, wanneer van toepassing, foto’s voor uw dossier gemaakt worden. De kosten voor een intakegesprek bedragen €35.

Het kan zijn dat de huidtherapeut beslist dat camouflagetherapie niet de optimale behandeling voor u is. In dat geval zal ze altijd haar uiterste best doen om samen met u te kijken naar alternatieve behandelingen of oplossingen.

Resultaat

Na de behandeling kunt u zelf storende kleurafwijkingen in uw huid zo onopvallend mogelijk maken.

Voor de behandeling

Er is geen speciale voorbehandeling nodig.

De behandeling

Een camouflage behandeling kan in sommige gevallen aansluitend aan de intake plaatsvinden. De behandeling heeft twee belangrijke doelen:

  1. Het zoeken van een kleur die vrijwel identiek is aan uw eigen huidskleur. Voor een perfect resultaat is het soms nodig om kleuren te mengen. Afhankelijk van de kleurintensiteit van de plek of plekken die gecamoufleerd moeten worden, kan gekozen worden voor de lichtere minerale producten van Colorescience, of de meer dekkende camouflagecrèmes van Dermacolor en Coverderm.
  2. Het aanleren van de technieken voor het aanbrengen van de camouflageproducten. U krijgt uitgebreide uitleg en begeleiding waardoor één behandeling over het algemeen voldoende is. Ook krijgt u een instructieformulier voor thuis mee.
Na de behandeling

De camouflageproducten zijn veegvast en waterafstotend. Om uw huid in goede conditie te houden en verstoppingen te voorkomen, is het van belang dat u uw huid goed reinigt aan het eind van de dag en alle camouflageresten verwijdert.

Risico’s

Aan deze behandeling zijn geen risico’s verbonden.

Vergoeding

Alle behandelingen bij Helon worden uitgevoerd door, en onder medische supervisie van, dermatologen en huidtherapeuten van ZGT. Hiermee voldoen wij aan de voorwaarden van veel zorgverzekeraars om voor een eventuele vergoeding voor camouflagetherapie en camouflageproducten in aanmerking te komen. Controleer uw polis of vraag uw zorgverzekeraar naar de hoogte van de vergoeding en de eventuele voorwaarden.

Interesse in camouflagetherapie?

Bij Helon willen we u graag helpen uw klachten te verminderen met een behandeling op maat. Wij bieden camouflagetherapie aan bij de volgende indicaties:

Vragen over camouflagetherapie?

Stel vrijblijvend uw vraag over camouflagetherapie. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90