Heeft u last van rimpels?

Huidveroudering is een natuurlijk proces en het ontstaan van rimpels hoort hier (helaas) bij. Merkt u dat uw fronsrimpel steeds dieper wordt? Of stoort u zich aan de kraaienpootjes naast uw ogen? Veel mensen vinden rimpels vervelend omdat ze een vermoeide, boze of verdrietige indruk kunnen geven. Bent u niet tevreden met de manier waarop uw huid veroudert en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat zijn rimpels?

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Rimpels kunnen qua uiterlijk variëren in lengte en diepte, waarbij onderscheid gemaakt wordt tussen fijne lijntjes en diepe rimpels. Niet alle rimpels zijn hetzelfde. Ruwweg kunnen ze worden ingedeeld in drie soorten.

  • Mimische rimpels: dit zijn de eerste lijntjes die zichtbaar worden. Ze ontstaan door mimiek en verergeren wanneer de huid slecht gehydrateerd is. Voorbeeld: kraaienpootjes.
  • Dynamische rimpels: worden veroorzaakt door (overmatige) spieractiviteit en zijn dus alleen zichtbaar wanneer desbetreffende spieren aangespannen worden. Dynamische rimpels kunnen al vanaf jonge leeftijd aanwezig zijn, maar worden vaak op latere leeftijd pas storend. Voorbeelden: de fronsrimpel tussen de wenkbrauwen bij het boos kijken of de rimpels op het voorhoofd bij het optrekken van de wenkbrauwen.
  • Statische rimpels: worden in de loop der tijd gevormd door volumeverlies (afname collageen en elastine) en verslapping van de huid. Deze zijn ook zichtbaar wanneer de spieren van het gezicht niet aangespannen worden. Voorbeeld: neuslippenplooi.

Hoe ontstaan rimpels?

Vanaf ongeveer het 25e levensjaar neemt de celactiviteit van de fibroblasten in de huid af waardoor de aanmaak van collageen en elastine ook afneemt. Iedereen krijgt met huidveroudering te maken, maar de mate en snelheid waarmee de huid veroudert, wordt deels door inwendige factoren en deels door uitwendige factoren bepaald. Inwendige (intrinsieke) factoren voor het ontstaan van rimpels zijn onvermijdelijk, dit is erfelijk bepaald. Denk hierbij aan het natuurlijke huidverouderingsproces, de afname van onderhuids vetweefsel, het krimpen van de schedel en hormonale veranderingen. Uitwendige (extrinsieke) factoren zijn de invloeden van buitenaf zoals blootstelling aan straling (UVA, UVB, HEV en infrarood), gebruik van mimiek, medicijngebruik, zwaartekracht, stress, inname van veel suikers, alcohol en roken. Al deze factoren veroorzaken een overschot aan vrije radicalen in de huid. Op zowel intrinsieke als extrinsieke factoren kunnen we tot op zekere hoogte invloed uitoefenen.

Behandeling rimpels verminderen

Bij Helon willen wij graag helpen dit te verminderen. De behandeling is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Het beste recept tegen rimpels en algehele huidveroudering is een totaal aanpak bestaande uit de juiste ingrediënten in uw huidverzorging, het dagelijks gebruik van zonnebrandcrème en het naleven van gezonde leefgewoonten. Daarnaast bieden wij behandelingen om het probleem te verminderen aan:

Vragen over rimpels?

Stel vrijblijvend uw vraag over rimpels. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90