Heeft u last van een venous lake?

Zo’n vervelend paars bultje op uw lip? Een venous lake is een goedaardig bloedvatgezwelletje dat meestal op de (onder)lip is gelokaliseerd. Het kan geen kwaad, maar is vaak wel lastig en cosmetisch storend. Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Lees dan verder en neem contact op.

Wat is een venous lake?

Een venous lake is een veelal rond tot ovaal, blauw, rood of paars goedaardig bloedvatgezwelletje. De voorkeursplaats is de (onder)lip, maar in zeldzame gevallen kan het ook op andere plekken in het gezicht voorkomen. Het paarse bultje op uw onderlip kan een afmeting hebben tot wel één centimeter en komt meestal voor bij oudere volwassenen.

Hoe ontstaat een venous lake?

De oorzaak voor het ontstaan van een rode bultje is nog niet helemaal duidelijk. Chronische blootstelling aan de zon lijkt een belangrijke risicofactor te zijn. Goede bescherming tegen de zon kan het risico op het ontstaan van een venous lake enigszins verminderen. Het gezwelletje ontstaat door een verwijding van een oppervlakkig bloedvat. Een venous lake zal helaas niet spontaan verdwijnen.

Behandeling van een venous lake

Bij Helon willen wij graag helpen om uw venous lake te verwijderen. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandelingen voor een rood bloedvatgezwelletje op uw onderlip:

Vragen over venous lake?

Stel vrijblijvend uw vraag over venous lake. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90