Heeft u last van beenvaatjes (besenreiser varices)?

Wie kent ze niet? Die ontsierende blauwe, rode tot paarse vaatjes op de benen en voeten. In tegenstelling tot spataders geven ze misschien geen medische klachten, maar dat betekent niet dat ze niet storend kunnen zijn. Merkt u dat u liever geen korte broek, jurkje of rokje draagt vanuit schaamte voor deze beenvaatjes? Lees dan verder om te zien wat wij voor u kunnen betekenen en neem contact met ons op.

Wat zijn beenvaatjes?

Beenvaatjes, ook wel “besenreiser varices” genoemd, zijn kleine verwijde bloedvaatjes die voorkomen op de benen en voeten. Het zijn ontsierende blauwe, rode tot paarse vaatjes die kunnen voorkomen op zowel boven- als onderbenen, enkels en voeten. Beenvaatjes zijn over het algemeen dunne vaatjes die heel dicht onder het huidoppervlak liggen. Ze zijn niet te verwarren met spataders. Deze zijn vaak dikker, kunnen pijn- en vermoeidheidsklachten geven en zijn soms voelbaar boven het huidoppervlak.

Hoe ontstaat besenreiser varices?

Beenvaatjes komen erg veel voor. Er zijn veel verschillende oorzaken voor het ontstaan van besenreiser varices. Denk hierbij aan bijvoorbeeld erfelijkheid, zwangerschap, slechte kwaliteit van de vaatwanden en het uitoefenen van een staand beroep. Naarmate u ouder wordt, verzwakken de vaatwanden in het lichaam wat kan leiden tot het ontstaan van beenvaatjes. Besenreiser varices ontstaat doordat er een verhoogde druk in het haarvatenstelsel is waardoor de vaatwanden uitrekken en het bloed hierin blijft staan. In sommige gevallen kunnen beenvaatjes klachten geven als jeuk en een prikkelend gevoel, maar meestal zijn ze vooral cosmetisch storend. Als u veel last heeft van spataderen of een ander onderliggend vaatprobleem is het belangrijk dat u eerst uw arts raadpleegt, voordat u beenvaatjes laat laseren.

De behandeling voor beenvaatjes

Bij Helon willen wij graag helpen om uw besenreiser varices te verminderen. De behandeling van beenvaatjes is niet voor iedereen hetzelfde en hangt af van verschillende factoren. Tijdens een intakegesprek onderzoeken we de huid en stellen een persoonlijk behandelplan op waarin rekening wordt gehouden met uw wensen. Wij bieden de volgende behandelingen voor besenreiser varices:

Vragen over beenvaatjes?

Stel vrijblijvend uw vraag over beenvaatjes. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90