Laserontharing voor mannen

Sommige mensen denken dat storende beharing alleen een probleem is voor vrouwen. Niets is echter minder waar. Ook mannen kunnen kampen met storende beharing. Gelukkig is er een manier om permanent van haargroei af te komen: laserontharing! Lees in dit blogbericht meer over laserontharing voor mannen.

Bij Helon Huid- en Laserkliniek behandelen we zowel vrouwen als mannen met de Lightsheer Diodelaser Desiré; de meest effectieve ontharingslaser. Deze laser produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een bepaalde golflengte (810 nm). Deze lichtbundel wordt maar een fractie van een seconde uitgezonden en dringt door tot in de huid. Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet deze om in warmte. Deze warmte zorgt voor beschadiging van het haarzakje, zodat daaruit op den duur geen nieuwe haar meer kan groeien.

Behandelgebieden

Een populaire behandelzone bij mannen is laserontharing van de baardlijn. Op het lichaam zijn de rug en schouders de meest populaire behandelzones. Naast de baardlijn, rug en schouders behandelen wij ook andere gebieden. Voorbeelden van zones die wij veel behandelen bij mannen zijn:

 • Borst
 • Tussen de wenkbrauwen
 • Oksels
 • Onder- en bovenarmen
 • Schaamstreek
 • Billen

Meer informatie? Hier kunt u meer lezen over laserontharing, behandelzones en de tarieven per behandeling.

Waarom kiezen mannen voor laserontharing?

Er zijn meerdere redenen waarom mannen kiezen voor laserontharing, zoals;

 • Gemak
 • Vanuit cosmetisch oogpunt
 • Vanuit medische noodzaak zoals bij sinus pilonidalis
 • Tijdwinst (scheren is niet meer nodig)
 • Voor vermindering van ingegroeide haren
 • Bij bepaalde sporten zoals wielrennen
 • Vanuit hygiënisch oogpunt bij bijvoorbeeld de schaamstreek of oksels

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Wanneer de haren dik en donker genoeg zijn, is er een goede indicatie voor laserontharing. Dit is de meest definitieve vorm van ontharing die gemiddeld zal zorgen voor 60 tot 80% vermindering van de haargroei. Het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, is afhankelijk van de indicatie en de locatie op het lichaam. Gemiddeld ligt het aantal behandelingen echter tussen 6 en 10 en zal de behandeling met tussenperiodes van 6 tot 8 weken plaatsvinden. De meeste mannen verkiezen het verminderen van de beharing boven het totaal verwijderen. In dat geval kan het zo zijn dat het gewenste resultaat sneller bereikt wordt. Door verschillende factoren (hormonen, medicatie, etc) kan het zijn dat de beharing naar verloop van enkele jaren weer in lichtere mate zal terugkeren. Meestal is het dan voldoende om enkele plekken bij te werken.

Veilige laserontharing

Laserontharing is een veilige, snelle en effectieve manier om ongewenste beharing voor mannen te verminderen. Bij Helon werken wij al meer dan 20 jaar uitsluitend met de beste apparatuur van vooraanstaande leveranciers. De laser waarmee wij werken is de Lightsheer Diodelaser Desiré van Laservision. Alle lasers worden, voordat ze bij ons komen, eerst uitvoerig gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid volgens de standaarden van ZGT (Ziekenhuisgroep Twente). Vervolgens worden ze minimaal tweemaal per jaar door de leveranciers gecontroleerd en onderhouden.

Waarom bij Helon?

Alle huidtherapeuten van Helon zijn bevoegd en bekwaam om deze behandeling uit te voeren. Zij volgen regelmatig trainingen om zo hun kennis en kunde up to date te houden. Laserbehandelingen kunnen risicovol zijn. Let bij de keuze voor een behandelaar daarom altijd op de geboden kwaliteit en veiligheid.

Vragen over dit blog?

Stel vrijblijvend uw vraag. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90

Stel een vraag