Laserontharing bij mannen

Sommige mensen denken dat storende beharing alleen een probleem is voor vrouwen. Niets is echter minder waar. Ook mannen kunnen kampen met storende beharing. Voorbeelden van laserontharing bij mannen die wij regelmatig zien in de praktijk zijn:

  • Verminderen van baardgroei tot hoog op de wangen
  • Verminderen van beharing op rug, borst en nek
  • Verminderen van beharing op de onder- en bovenarmen
  • Verminderen van beharing rondom peri-anale fistel
  • Verminderen van beenharen bij sporters
Ontharing voor mannen

Wanneer de haren dik en donker genoeg zijn, is er een goede indicatie voor laserontharing. Dit is de meest definitieve vorm van ontharing die gemiddeld zal zorgen voor 60 tot 80% vermindering van de haargroei. Het aantal behandelingen dat nodig zal zijn, is afhankelijk van de indicatie en de locatie op het lichaam. Gemiddeld ligt het aantal behandelingen echter tussen 6 en 10 en zal de behandeling met tussenperiodes van 6 tot 8 weken plaatsvinden. De meeste mannen verkiezen het verminderen van de beharing boven het totaal verwijderen. In dat geval kan het zo zijn dat het gewenste resultaat sneller bereikt wordt. Door verschillende factoren (hormonen, medicatie, etc) kan het zijn dat de beharing naar verloop van enkele jaren weer in lichtere mate zal terugkeren. Meestal is het dan voldoende om enkele plekken bij te werken.

Veilige laserontharing

Laserontharing is een veilige, snelle en effectieve manier om ongewenste beharing voor mannen te verminderen. Bij Helon werken wij al meer dan 20 jaar uitsluitend met de beste apparatuur van vooraanstaande leveranciers. De laser waarmee wij werken is de Lightsheer Diodelaser van Laservision. Alle lasers worden, voordat ze bij ons komen, eerst uitvoerig gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid volgens de standaarden van ZGT (Ziekenhuisgroep Twente). Vervolgens worden ze minimaal tweemaal per jaar door de leveranciers gecontroleerd en onderhouden.

Hoe werkt laserontharing?

De Lightsheer Diodelaser produceert een zeer hoog geconcentreerde zuivere lichtbundel van een bepaalde golflengte (805 nm). Het laserlicht wordt geabsorbeerd door het pigment van de haren en zet deze om in warmte. Deze warmte zorgt voor beschadiging van het haarzakje, zodat daaruit op den duur geen nieuwe haar meer kan groeien. Omdat het laserlicht alleen bij het pigment in het haarzakje moet komen (en niet bij het pigment in de huid), is het belangrijk dat de huid niet door de zon gebruind is.

Waarom bij Helon?

Alle huidtherapeuten van Helon zijn bevoegd en bekwaam om deze behandeling uit te voeren. Zij volgen regelmatig trainingen om zo hun kennis en kunde up to date te houden. Laserbehandelingen kunnen risicovol zijn. Let bij de keuze voor een behandelaar daarom altijd op de geboden kwaliteit en veiligheid.

Laserontharing

Wilt u meer weten over de behandeling van laserontharing en bijkomende kosten? Lees dan verder op onderstaande pagina: