Veelgestelde vragen over laserontharing

Laserontharing is een techniek die zowel mannen en vrouwen helpt om ongewenste haargroei te verminderen. Met behulp van hoogwaardige laserapparatuur bieden we een oplossing die de haargroei aanzienlijk vermindert maar ook een resultaat dat bijdraagt aan een gladdere en zachte huid.

Op deze pagina vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over laserontharing

1 – Hoe oud moet u zijn voor laseren?

Theoretisch gezien is er geen minimumleeftijd voor laserontharing. Echter worden de beste resultaten bereikt wanneer laserbehandelingen na de puberteit worden uitgevoerd. Daarnaast is de behandeling van jonge kinderen niet altijd noodzakelijk of aan te raden. Laserbehandelingen kunnen namelijk gevoelig zijn en kunnen door een kind als pijnlijk en traumatisch ervaren worden. Daarom is het heel belangrijk een goede afweging te maken of de voordelen opwegen tegen deze nadelen bij kinderen. Vanaf 18 jaar kunt u zelfstandig kiezen voor laserontharing. Onder de 18 jaar dient een ouder of voogd toestemming te geven.

2 – Hoe vaak laseren voor resultaat?

Het aantal behandelingen dat nodig is voor een optimaal resultaat kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het te behandelen gebied, haarkleur, huidtype, en de dikte van het haar. Gemiddeld zijn er ongeveer 6 tot 8 behandelingen nodig, met een interval van 6 tot 8 weken tussen elke sessie. Sommige patiënten merken al na enkele behandelingen een significante vermindering van de haargroei.

3 – Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing werkt door middel van een geconcentreerde lichtstraal (laser) die op de huid wordt gericht. Het pigment in het haar absorbeert dit licht, waardoor de warmte de haarfollikels beschadigt. Dit resulteert in een vertraging van de toekomstige haargroei. Omdat de laser zich richt op het pigment in het haar, zijn de beste resultaten te zien bij mensen met donker haar en een lichtere huidskleur. Echter, met de nieuwste lasertechnologieën zijn er ook effectieve behandelingen mogelijk voor mensen met een donkerdere huidskleur.

4 – Hoeveel tijd tussen laserontharing?

Het is belangrijk om een interval van ongeveer 6 tot 8 weken tussen de laserbehandelingen in te plannen, afhankelijk van het te behandelen gebied.

5 – Hoe lang niet in de zon na laseren?

Na een laserbehandeling is het cruciaal om directe blootstelling aan zonlicht te vermijden gedurende ten minste 2 weken. UV-straling kan de gevoeligheid en irritatie van de behandelde huid verhogen, waardoor het risico op pigmentatieveranderingen toeneemt. Het is aanbevolen om een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF 30 of hoger) te gebruiken op de behandelde gebieden die blootgesteld kunnen worden aan de zon.

Interesse in laserontharing?

Bij Helon willen we u graag helpen uw klachten te verminderen met een behandeling op maat. Maak een afspraak voor een intakegesprek. De huidtherapeut maakt tijdens dit gesprek kennis met u en uw huid, brengt de voorgeschiedenis en uw klachten in kaart en beoordeelt of u veilig behandeld kan worden.