Bloemkool wratten

Bloemkool wratten, ook bekend als verruca vulgaris, zijn een veelvoorkomende huidaandoening die zich kenmerkt door wratachtige gezwellen met een bloemkoolachtige structuur. Deze wratten kunnen overal op het lichaam voorkomen. Gelukkig biedt Helon effectieve behandelingen aan om deze wratten te verwijderen met de Vbeam vaatlaser.

Wat zijn bloemkool wratten?

Bloemkool wratten worden veroorzaakt door het humaan papillomavirus (HPV). Dit virus infecteert de huid en slijmvliezen, wat leidt tot de groei van wratten. De wratten krijgen hun kenmerkende bloemkoolachtige uiterlijk door de overmatige productie van keratine, een hard eiwit in de huid. Hoewel deze wratten meestal geen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, kunnen ze pijnlijk zijn en cosmetisch storend worden, vooral als ze op zichtbare plekken zoals de handen voorkomen.

Bloemkool wratten verwijderen

Helon biedt diverse behandelingsopties om bloemkool wratten effectief te verwijderen. Een van de meest geavanceerde en effectieve methoden is de behandeling met de Vbeam vaatlaser. De Vbeam vaatlaser is een pulsed dye laser die specifiek gericht is op het behandelen van vasculaire huidproblemen, waaronder wratten. Deze laser werkt door geconcentreerde lichtpulsen naar de wrat te sturen, wat leidt tot de vernietiging van de bloedvaten die de wrat voeden. Hierdoor sterft de wrat geleidelijk af.

Bloemkool wrat behandelen met de Vbeam vaatlaser

De behandeling van bloemkool wratten met de Vbeam vaatlaser is een veilige en effectieve procedure die minimale ongemakken veroorzaakt. De laserbehandeling wordt uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten bij Helon, die d.m.v. laser nauwkeurig kunnen werken zonder de omliggende huid te beschadigen. De procedure is snel en vereist gemiddeld zo’n 6 tot 8 behandelingen, afhankelijk van de grootte en het aantal wratten.

Na de behandeling kan de huid rood, paars of gezwollen zijn, maar dit verdwijnt meestal binnen enkele uren tot dagen.

Afspraak maken bloemkool wratten

Heeft u last van bloemkool wratten en wilt u deze effectief laten behandelen? Neem dan contact op met Helon voor een intakegesprek. Onze huidtherapeuten staan klaar om u te helpen met de nieuwste laserbehandelingen, zodat u weer kunt genieten van een gladde en gezonde huid.