Vbeam Pulsed Dye Laser

De Vbeam Perfecta is een Pulsed Dye Laser en wordt wereldwijd gezien als ‘gouden standaard’ voor het behandelen van vaatafwijkingen. De Pulsed Dye laser produceert een zuivere lichtbundel die door de bovenste huidlaag heengaat en in de diepte van de huid de bloedvaten dichtschroeit. De golflengte van het licht bepaalt de diepte die het laserlicht bereikt en de soort afwijking die ermee behandeld kan worden. De Vbeam heeft een geavanceerde micro-puls technologie zodat de laser in staat is om vaatafwijkingen zeer effectief te behandelen. De laser beschikt over diverse spotgroottes en heeft een uniek ‘Dynamic Cooling Device™’, dit maakt de Vbeam zeer patiënt- en gebruiksvriendelijk.

Wanneer komt u in aanmerking voor een Pulsed Dye Laser vaatlaserbehandeling?

De laser is geschikt voor het behandelen van rode, roodblauwe tot paarse verkleuringen van de huid die berusten op een teveel aan vaatjes of vaatverwijding.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Wanneer u als nieuwe cliënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. Wanneer uit dit gesprek blijkt dat een vaatlaserbehandeling geschikt is voor uw hulpvraag, start het behandeltraject.

Voor de behandeling start krijgt u een beschermende bril op. De behandeling voelt als korte speldenprikjes in de huid en kan gevoelig en onaangenaam zijn. Tevens ontstaat er tijdens de behandeling een branderig gevoel. Dit gevoel is te vergelijken met zonverbranding en kan doorgaans 30 minuten tot enkele uren na de behandeling aanhouden. Daarnaast kan de huid roodheid vertonen en, na intensieve behandelingen, zelfs grijs tot paars verkleuren. Tevens kan er zwelling optreden. Dit trekt allemaal vanzelf weg.

Het aantal behandelingen dat nodig is voor optimaal resultaat is geheel afhankelijk van welke indicatie behandeld wordt. Enkele vasculaire aandoeningen kunnen met 1 á 2 behandelingen al verwijderd zijn, daar waar andere 4 á 6 behandelingen behoeven.

Indicaties Vbeam Pulsed Dye laser

 

Leverancier: www.daltonmedical.nl