Woordenboek Helon

Verruca Seborrhoica

Verruca Seborrhoica, ook wel ouderdomswratten genoemd, zijn goedaardige huidtumoren die vaak beginnen als geel tot bruine vlekjes, die naar verloop van tijd steeds donkerder en dikker worden. Over het algemeen is een behandeling voor Verruca Seborrhoica niet noodzakelijk. Een behandeling kan wenselijk zijn mocht er irritatie en/of jeuk ontstaan door wrijving van bijvoorbeeld kleding of sierraden.

Er zijn verschillende mogelijkheden om verruca seborrhoïca te behandelen. Wij bieden twee mogelijke behandelingen aan. Pigmentlaserbehandeling & Coagulatie

Lentigo Solaris

Lentigo Solaris, ook wel bekend als ouderdomsvlekken, is een veelvoorkomende, goedaardige huidverkleuring als gevolg van huidveroudering. Lentigo Solaris ontstaan door overmatige blootstelling aan zonlicht en zijn te herkennen als licht- tot donkerbruin en scherp begrensde en egale vlekken die ergens op het lichaam kunnen voorkomen. Deze vlekken horen geen pijn- of jeukklachten te veroorzaken.

Voor Lentigo Solaris zijn verschillende behandelmethoden. Wij bieden de volgende behandelingen aan: Pigmentlaserbehandeling en de huid verbeterende producten van ZO Skin Health by Zein Obagi

Hidradenitis suppurativa

Hidradenitis Suppurativa, ook wel bekend als acne inversa, is een ernstige en pijnlijke vorm van acne waarbij er ernstige ontstekingen aanwezig zijn in de lichaamsplooien. Hidradenitis suppurativa komt vaak voor in de liezen en of oksels, maar kan ook optreden in de bilnaad, onder de oksels en in de schaamstreek. Vaak begint het als een kleine, rode, oppervlakkige ontsteking in de huid. Na verloop van tijd worden deze groter en kunnen er abcessen ontstaan. Hidradenitis suppurativa wordt vaak veroorzaakt door huidschilfers die de uitgang van een haarzakje blokkeren en zo een ophoping van huidcellen, talg en bacteriën veroorzaken.

Wij beschikken over behandelmethoden om de verschillende stadia van hidradenitis suppurativa te behandelen. Dit kan middels, laserontharing, dieptereiniging of littekentherapie.

Naevus van Unna

Naevus van Unna, ook wel bekend als ooievaarsbeet, is te herkennen aan een roze of bleekrode vlek op het lichaam. Naevus van Unna is een onschuldige, aangeboren vaatafwijking waarbij de bloedvaatjes onder de huid verwijd zijn. Over het algemeen is deze vlek licht van kleur, onverdikt en geeft geen klachten. Bij inspanning kan de vlek tijdelijk donkerde kleuren. Naevus van Unna is tegenwoordig succesvol te behandelen.

De behandeling van Naevus van Unna verschilt per persoon. Wij bieden de volgende behandelingen om deze aandoening te behandelen: Vaatlaserbehandeling en camouflagetherapie

Naevus Flammeus

Naevus Flammeus, ook wel bekend als wijnvlek, is een aangeboren afwijking waarbij de bloedvaatjes in de huid plaatselijk wat groter zijn en er meer bloed naar die plek in de huid stroomt. Naevus Flammeus is een goedaardige aandoening die bij de geboorte vaak vlak en roze is, maar naarmate iemand ouder wordt kan deze meegroeien met de huid en donkerder en dikker worden.

Naevus Flammeus is goed te behandelen, toch is de behandeling niet voor iedereen hetzelfde. Middels een intake wordt er gekeken welke behandeling het beste bij iemand past. Wij bieden twee behandelingen voor Naevus Flammeus: Vaatlaserbehandeling en camouflagetherapie

Sinus Pilonidalis

Sinus Pilonidalis, ook wel bekend als haarnestcyste, is een ontsteking die zich bevind in de holte onder de huid van een huidplooi. Veelal komt deze aandoening voor in de bilnaad en wordt veroorzaakt door ingegroeide haren. Wanneer een Sinus Pilonidalis ontstoken raakt, kan dit pijnlijk zijn en een afscheiding van vocht of bloed geven.

Sinus Pilonidalis is succesvol te behandelen, bij bieden de mogelijkheid om deze aandoening te behandelen met laserontharing.

Fibromen

Fibromen, ook wel bekend als steelwratjes, zijn veelvoorkomende, goedaardige huidgezwellen van bindweefsel. Fibromen kunnen overal op het lichaam voorkomen en zitten direct op of met een klein steeltje vast aan de huid. Fibromen kunnen los voorkomen maar vaak komen ze in grotere aantallen voor. Hoe fibromen ontstaan is vaak nog onduidelijk, wel lijkt er een verband te zijn met overgewicht en hormonen. Maar ook het schuren van kleding of sierraden kan fibromen veroorzaken.

Fibromen zijn vrij eenvoudig te behandelen, wij bieden de mogelijkheid dit middels coagulatie te behandelen.

Besenreiser Varices

Besenreiser Varices, ook wel bekend als beenvaatjes, zijn blauwe, rode tot paarse vaatjes op de benen en voeten. In tegenstelling tot spataderen geven deze geen klachten. Toch kunnen Besenreiser Varices als storend worden ervaren. Over het algemeen zijn dit dunne bloedvaatjes die heel dicht onder het huidoppervlak liggen. Besenreiser Varices komen vaak voor en hebben verschillende oorzaken. Bijvoorbeeld, erfelijkheid, zwangerschap, slechte kwaliteit van de vaatwanden en het uitoefenen van een staand beroep. In sommige gevallen kunnen Besenreiser Varices klachten geven als jeuk en een prikkend gevoel.

Besenreiser Varices kunnen behandel worden middels vaatlaserbehandeling voor beenvaatjes of camouflagetherapie