Update Covid-19

Naar aanleiding van de laatste persconferentie willen wij u op de hoogte stellen over de gang van zaken bij Helon voor de periode tot half januari.

Bij de huidige maatregelen is er onderscheid gemaakt tussen verschillende contactberoepen. Het beroep huidtherapeut valt onder de medische contactberoepen. Dit betekent dat onze werkzaamheden (voorlopig) voortgezet mogen worden.

De gezondheid van onze cliënten en personeel blijft onze hoogste prioriteit. Om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te voorkomen volgen wij de richtlijnen van het RIVM en ZGT. U mag van ons verwachten dat wij ons uiterste best doen om u veilig en zonder gezondheidsrisico’s te behandelen. Wij vragen van u dan ook medewerking in het naleven van de geldende maatregelen en de maatregelen binnen onze kliniek.

Wij verzoeken u onderstaande maatregelen goed door te lezen voordat u naar onze kliniek komt. Deze maatregelen gelden al sinds maart jl. en zullen dus nog geruime tijd actueel blijven. Sommige maatregelen komen wellicht wat overdreven over, maar wij hopen dat u ze net zo serieus neemt als wij, om op deze manier onszelf, onze naasten en dierbaren te beschermen.

Maatregelen
 • Heeft u of een gezinslid last van Covid-19 gerelateerde klachten zoals hoesten, neusverkoudheid, reuk en smaakverlies, keelpijn en/of koorts? Wij verzoeken u dan dringend uw afspraak telefonisch of per email te annuleren. U kunt weer contact opnemen wanneer u meer dan 24 uur klachtenvrij bent.
 • Het is verplicht om een mondneusmasker te dragen binnen ZGT en Helon.
 • Kom alleen naar de kliniek en niet meer dan 5 minuten voor aanvang van uw afspraak. Is alleen komen absoluut niet mogelijk? Dan is maximaal 1 begeleider toegestaan.
 • Bij binnenkomst moet u uw handen desinfecteren.
 • Bij binnenkomst wordt u gevraagd naar eventuele gezondheidsklachten.
 • Moet u tijdens uw bezoek hoesten of niezen? Doe dit dan in uw elleboog.
 • Er is een maximaal aantal cliënten in de wachtruimtes toegestaan. Wij hebben onze stoelen op voldoende afstand van elkaar geplaatst en zien erop toe dat de opstelling niet veranderd wordt.
 • Onze medewerkers zullen u nog steeds niet begroeten met het schudden van uw hand.
 • In de behandelruimte zijn maximaal 2 personen toegestaan.
 • De huidtherapeut werkt tijdens intakegesprekken en controles zoveel mogelijk buiten de 1,5 meter zone.
 • Wij vragen u per pin te betalen om onnodig contact te vermijden.

Wij hopen u met deze maatregelen te kunnen blijven behandelen, zonder extra risico’s te lopen. Wij willen u bij voorbaat danken voor uw medewerking en begrip en zien u graag in onze kliniek!

Vragen over bovenstaande informatie?

Stel vrijblijvend uw vraag. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90

Stel een vraag