Wij zijn de eerste en enige huidkliniek in Nederland met een Qualicor Europe certificering!

Iets waar we erg trots op zijn. Maar wat betekent dat nou?

Qualicor Europe is een onafhankelijke instantie die al ruim 20 jaar kwaliteitsaudits afneemt bij zorginstellingen en is opgericht door mensen uit de zorg, voor mensen in de zorg. De missie is het continu verbeteren van kwaliteit en veiligheid van zorg. De assesmentprogramma’s van Qualicor Europe helpen zorgorganisaties om de kwaliteit en veiligheid inzichtelijk te maken en te borgen. Zij zorgen hierbij voor het overzicht, met oog voor detail, zodat we als zorgorganisatie steeds verder kunnen bouwen aan het fundament van zorg waarop mensen kunnen vertrouwen.

Iedere dag zetten wij ons in om onze cliënten de best mogelijke zorg te verlenen. Kwaliteit en veiligheid staan hierbij hoog in het vaandel. Toch blijven er altijd vragen als; zijn er zaken die nog beter kunnen? Ontstaan er wel eens onveilige situaties waar we ons niet bewust van zijn?

Op 22 april 2021 zijn wij de hele dag bezocht door een auditteam van Qualicor Europe. Zij hebben tijdens deze dag een rondleiding gehad, gesprekken gehad met verschillende collega’s en meegelopen met behandelingen en intakegesprekken. Het was natuurlijk best een spannende dag, want ondanks dat we ervan overtuigd waren dat we onze zaakjes netjes op orde hebben voelde het toch een beetje als een examen. Alles werd doorgelicht; laserveiligheid, onze protocollen, de aanwezigheid van noodplannen, privacy en informatieveiligheid, onderhoudsplannen van apparatuur etc.

Op 7 mei 2021 kregen we het verlossende woord en voldoet Helon aan alle accreditatievoorwaarden. Hiermee vallen we per direct onder de instelling brede accreditatie van ZGT.

Met deze accreditatie op zak zullen we uiteraard niet achterover gaan leunen. Een hoge kwaliteit bereiken is namelijk één, maar deze standaard behouden is een tweede. Daarom blijven wij bezig met het ontdekken van verbeterpunten. Dit om onszelf, maar uiteindelijk ook het beroep huidtherapie naar een hoger niveau te tillen.

Belangrijke behaalde voorwaarden voor Helon:
  • Werken in een cultuur die gericht is op voortdurende verbetering van de kwaliteit en het borgen van doorgevoerde verbeteringen.
  • Besturing en organisatie van processen zijn zo ingericht dat ze leiden tot verantwoorde zorg.
  • We borgen de veiligheid van onze cliënten, medewerkers, bezoekers en omgeving.