Effectieve behandelingen voor puisten op de rug

Puisten op de rug kunnen niet alleen pijnlijk zijn, maar ze kunnen ook uw zelfvertrouwen aantasten. Gelukkig zijn er verschillende behandelopties om van deze onaangename pukkels op uw rug af te komen. Wij delen graag enkele nuttige tips om puisten op de rug te behandelen en waarom het belangrijk is om het zelf uitknijpen van puisten te vermijden.

Wat veroorzaakt puisten op de rug?

Puisten op de rug worden vaak veroorzaakt door verstopte poriën. Talgklieren in uw huid produceren talg. Wanneer deze talgklieren verstopt raken met dode huidcellen en bacteriën, kunnen puisten ontstaan. Andere factoren die puisten op de rug kunnen veroorzaken zijn:

 • Hormonale schommelingen: Hormonen spelen een grote rol bij het ontstaan van puisten. Daarom zien we ze vaak ontstaan tijdens de puberteit en rondom de menstruatie. Maar ook op latere leeftijd kunnen puisten ontstaan, bijvoorbeeld rondom zwangerschappen en de overgang.
 • Kledingkeuze: Strakke kleding en synthetische stoffen kunnen wrijving veroorzaken en de poriën verstoppen.
 • Zweet en warmte: Zweet kan poriën verstoppen en de groei van bacteriën bevorderen.
 • Cosmetica: Sommige cosmetische producten kunnen de poriën verstoppen, wat kan leiden tot puistvorming.
Puisten op de rug behandelen

Wij vertellen u graag hoe u uw puisten op de rug kunt behandelen:

 • Milde reiniging: Gebruik dagelijks een milde, pH-gebalanceerde reiniger om uw rug schoon te maken. Hierdoor worden dode huidcellen en overtollig talg verwijderd, waardoor de kans op puisten afneemt.
 • Exfoliatie: Het regelmatig verwijderen van de laag dode huidcellen op uw rug verkleint de kans op puisten. Kies voor een milde scrub of een exfoliërende crème.
 • Hydratatie: Het is belangrijk om uw huid gehydrateerd te houden. Gebruik een lichte, niet-comedogene moisturizer om uitdroging te voorkomen.
 • Kleding: Draag losse, ademende, niet-synsthetische kleding om wrijving en zweet te verminderen.
Bezoek Helon huid- en laserkliniek

Als puisten op uw rug ernstig zijn of niet reageren op uw thuisbehandelingen, maak dan gerust een afspraak met één van onze huidtherapeuten. Wij helpen u graag verder met acnetherapie of chemische peelings.

Waarom u puisten op de rug niet zelf moet uitknijpen

Het kan verleidelijk zijn om puisten op uw rug zelf uit te knijpen. Wij adviseren u dit niet te doen in verband met de risico’s op:

 • Littekens: Het zelf uitknijpen van puisten kan littekens veroorzaken. Deze zijn vaak blijvend en moeilijk te verwijderen.
 • Verspreiding van bacteriën: Het zelf uitknijpen van puisten verspreidt bacteriën en kan leiden tot meer puisten.
 • Ontstekingen: Uitknijpen kan de aangrenzende huid beschadigen en meer en grotere ontstekingen veroorzaken.

Het is belangrijk om geduldig te zijn en puisten op de rug op een milde en effectieve manier te behandelen zonder ze zelf uit te knijpen.

Maak vrijblijvend een afspraak bij Helon

Voor professionele hulp en advies over het behandelen van puisten op de rug kunt u contact opnemen met Helon Huid- en Laserkliniek. Onze ervaren huidtherapeuten bieden verschillende oplossingen om u te helpen een rustigere en gezondere huid op uw rug terug te krijgen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een intakegesprek en ontdek hoe we u kunnen helpen met uw huidproblemen.