PCOS overbeharing

Polycysteus Ovarium Syndroom (PCOS) is een aandoening die veel vrouwen treft en kan leiden tot verschillende symptomen, waarvan overbeharing een van de meest zichtbare en vaak meest storende is. PCOS overbeharing manifesteert zich doorgaans in de vorm van excessief haar op het gezicht, de borst, de rug of de buik. Deze overmatige haargroei, medisch bekend als hirsutisme, kan een significante impact hebben op het zelfbeeld en de levenskwaliteit van vrouwen. Bij Helon Huid- en Laserkliniek begrijpen we de complexiteit en de emotionele last van overbeharing bij vrouwen met PCOS en bieden wij gespecialiseerde behandelingen aan om deze aan te pakken.

Overbeharing vrouw PCOS

Vrouwen met PCOS ervaren vaak overbeharing als gevolg van een verhoogd niveau van mannelijke hormonen, bekend als androgenen. Dit kan leiden tot het groeien van dikker, donkerder haar op plekken waar het normaal gesproken fijner of afwezig zou zijn. Het identificeren en behandelen van overbeharing bij vrouwen met PCOS vereist een gedegen begrip van de onderliggende aandoening, alsmede een gepersonaliseerde benadering van de behandeling.

De oplossing: laserontharing of elektrische epilatie

Bij Helon Huid- en Laserkliniek bieden we twee effectieve behandelingen voor het aanpakken van overbeharing als gevolg van PCOS: laserontharing en elektrische epilatie. Laserontharing gebruikt geconcentreerd licht om haarfollikels te vernietigen en toekomstige haargroei te verminderen. Deze methode is bijzonder effectief voor grotere gebieden en kan de haargroei significant verminderen na slechts enkele sessies. Wanneer de beharing donker van kleur is, heeft laserontharing altijd de voorkeur.

Elektrische epilatie daarentegen, is een methode waarbij elk haarfollikel individueel wordt behandeld. Deze aanpak is nodig wanneer de beharing niet geschikt is voor laserontharing doordat deze bijvoorbeeld te licht van kleur is.

Beide methoden bieden langdurige oplossingen voor overbeharing en kunnen aanzienlijk bijdragen aan de verbetering van het zelfvertrouwen en de levenskwaliteit van vrouwen met PCOS.

PCOS overbeharing behandelen

Wanneer u als nieuwe patiënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. De huidtherapeut maakt tijdens dit gesprek kennis met u en uw huid, brengt de voorgeschiedenis en uw klachten in kaart en beoordeelt of u veilig behandeld kan worden. Op basis van wat de huidtherapeut ziet en u vertelt, zal samen met u een behandelplan opgesteld worden.