Onderhuidse puisten en hun behandeling

Onderhuidse puisten kunnen erg pijnlijk en hinderlijk zijn. Deze puisten worden gekenmerkt door hun diepe ligging onder de huid en veroorzaken vaak grote ontstekingen met risico op littekenvorming. Helon Huid- en Laserkliniek biedt expertise en oplossingen voor het verminderen van onderhuidse puisten.

Wat zijn onderhuidse puisten?

Onderhuidse puisten, ook bekend als onderhuidse ontstekingen of papels, ontstaan wanneer een haarzakje verstopt raakt met overtollig talg, dode huidcellen en bacteriën. Dit leidt tot een ontsteking diep onder het huidoppervlak en resulteert in een pijnlijke, rode bult die vaak geen gele kop heeft zoals andere puisten (pustels). Onderhuidse puisten kunnen op elk deel van het lichaam voorkomen, maar worden het vaakst gezien in het gezicht, de nek, op de schouders en de rug.

De behandeling van onderhuidse puisten

De behandeling van onderhuidse puisten kan uitdagend zijn, maar er zijn gelukkig verschillende manieren om verlichting te bieden. Helon Huid- en Laserkliniek biedt deskundige hulp bij het omgaan met onderhuidse puisten. Enkele behandelingsmogelijkheden zijn:

  • Peelings: Het aanbrengen van een vloeistof die de bovenste huidlaag verweekt waardoor de ontsteking gemakkelijker verwijderd kan worden. Ook hebben peelings een ontstekingsremmende werking.
  • Gebruik van huidverbeterende producten: Helon is een ZO Skin Health Premium kliniek. Met deze huidverbeterende producten wordt de huid sterker en gezonder. Hierdoor zal minder talg ophopen, zullen ontstekingen geremd worden en zullen de puisten verdwijnen.
  • Dieptereiniging: wanneer de huid goed voorbehandeld is, zijn de onderhuidse puisten beter te verwijderen door de huidtherapeut. De huid zal hierdoor sneller genezen waardoor er minder risico is op littekenvorming.

Hoe onderhuidse puisten sneller te laten rijpen

Het versnellen van het rijpingsproces van een onderhuidse puist kan verlichting bieden. Hier zijn enkele tips:

  • Salicylzuur: Breng twee keer daags een product met 2% salicylzuur aan op de puist. De bovenste huidlaag zal verweken waardoor de ontsteking meer naar de oppervlakte komt.
  • Niet zelf uitknijpen: Probeer de puist niet zelf uit te knijpen. Dit kan leiden tot verdere verspreiding van de infectie en uiteindelijk tot littekens.

Het team van Helon Huid- en Laserkliniek staat klaar om u te helpen bij het omgaan met onderhuidse puisten en acnetherapie. Onze ervaren huidtherapeuten bieden persoonlijke zorg, advies en een scala aan behandelingsopties om uw huidgezondheid te herstellen en ontstekingen te verminderen. Maak vrijblijvend een afspraak.