Nordlys (Ellipse)

De Nordlys Ellipse is een veelzijdig en effectief systeem dat ingezet wordt voor de behandeling van beenvaatjes en venous lakes. Wij werken hiervoor met het Nd:YAG handstuk. Dit handstuk is uitgerust met SoftCool™, wat ervoor zorgt dat de epidermis goed beschermd wordt en de behandeling minder pijnlijk is. Het apparaat produceert een lichtstraal van een bepaalde golflengte (1064 nm). Deze wordt opgenomen in het bloedvaatje waardoor de vaatwanden als het ware verschrompelen en geen nieuw bloed meer door het vaatje laten stromen. Het lichaam herkent dit vervolgens als afvalstof en ruimt het vaatje op.

Wanneer komt u in aanmerking voor een Nordlys Ellipse vaatlaserbehandeling?

De Nordlys Ellipse wordt ingezet bij de behandeling van beenvaatjes en venous lakes. Beenvaatjes, ook wel “besenreiser varices” of “berkentakjes” genoemd zijn kleine verwijde bloedvaatjes die voorkomen op benen en voeten. Het zijn ontsierende blauwe, rode tot paarse vaatjes maar geven meestal geen medische klachten. Een venous lake is een goedaardig bloedvatgezwelletje dat meestal op de lip is gelokaliseerd. Het ziet er veelal uit als een rond tot ovaal, blauw, rood of paars bultje en komt meestal voor bij volwassenen.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk?

Wanneer u als nieuwe cliënt bij ons komt, is een intakegesprek altijd nodig. Wanneer uit dit gesprek blijkt dat een vaatlaserbehandeling geschikt is voor uw hulpvraag, start het behandeltraject.

Voor de behandeling start krijgt u een beschermende bril op. De behandeling voelt als korte speldenprikjes in de huid en kan als gevoelig worden ervaren.

Het aantal behandelingen dat nodig is voor optimaal resultaat is geheel afhankelijk van welke indicatie behandeld wordt. Een venous lake kan veelal met 1 á 2 behandelingen al verwijderd zijn, daar waar beenvaatjes vaak minimaal 4 behandelingen nodig zijn. Onderhoudsbehandelingen zijn vaak nodig.

Indicaties Nordlys Ellipse

 

Leverancier: www.daltonmedical.nl