Nieuw bij Helon: microneedling met de SkinPen®!

Al jaren bieden wij microneedling behandelingen voor huidverbetering aan, maar zoals u weet doen wij altijd ons best om onze behandelingen naar een hoger niveau te tillen. Dat doen wij vanaf nu met het eerste FDA goedgekeurde medische microneedling systeem ter wereld de SkinPen Precision.

Indicaties zoals (acne)littekens, pigmentvlekken, huidveroudering, onregelmatige huidstructuur, huidverslapping en fijne lijntjes kunnen zeer effectief behandeld worden. Met de komst van de SkinPen is microneedling bij Helon veiliger, preciezer en doeltreffende dan ooit tevoren.

Wat doet medisch microneedling met de SkinPen® voor uw huid?

De SkinPen maakt kleine microkanaaltjes in de huid door middel van hele kleine, steriele naaldjes die vibrerend op de huid terecht komen. Hiermee wordt het natuurlijk herstelproces diep in de huid geactiveerd waardoor nieuw collageen (type 3) en elastine wordt aangemaakt. Type 3 collageen is nodig om effectieve weefselstructuren in de huid aan te kunnen maken en te organiseren in het juiste tempo. Vervolgens wordt dit type collageen omgezet naar type 1 collageen, wat resulteert in het gewenste en langdurig resultaat zónder (onderhuidse) littekens. Collageen zorgt voor volume en stevigheid van de huid, terwijl elastine zorgt voor de veerkracht van de huid. Het resultaat: de huid wordt steviger en voller en de huidteint egaler, frisser en stralender.

Wat maakt de SkinPen zo veilig en effectief?

De SkinPen is het eerste FDA (Food and Drug Administration) goedgekeurde microneedling systeem ter wereld en heeft als enige een medische CE-markering klasse II en een ISO13485 cefrtificaat. De SkinPen beschikt over 14 steriele en zuivere naaldjes van medisch roestvrij staal, waardoor de hardheid en scherpte gedurende de hele behandeling behouden blijft. Ook kan de naalddiepte ingesteld worden op de naald zelf. Op deze manier gaat de naald nooit dieper of oppervlakkige in de huid dan gewenst. Beide unieke eigenschappen zijn een must voor het aanmaken van een nieuwe, gezonde huid: enkel met zuivere naaldjes worden de gewenste resultaten behaald in enkele behandelingen, met zo min mogelijk risico op complicaties.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor een optimaal resultaat zijn er gemiddeld 3-6 behandelingen nodig met een interval van 4 weken. Daarna wordt een (half) jaarlijks onderhoudsbehandelingen geadviseerd. Uiteraard kunnen de hoeveelheid behandelingen per indicatie verschillen. Goed om te weten is dat het eindresultaat ook afhangt van uw leefstijl en de verzorging die uw dagelijks aanbrengt op de huid. Uit onderzoek is gebleken dat vitamine C en A essentieel zijn in het dagelijkse huidverzorging ritueel, maar ook een gouden duo zijn als ondersteuning tijdens uw microneedling kuur. Beide ingrediënten stimuleren het aanmaakproces van collageen. Perfecte ingrediënten als ondersteuning tijdens uw microneedling kuur. Onze huidtherapeuten kunnen u bij het intakegesprek een gericht advies hierover geven. Direct na een microneedling behandeling zal de huid er gladder en verfijnder uitzien. Het uiteindelijke resultaat zal pas na enkele weken tot maanden zichtbaar worden. Dit heeft te maken met het feit dat het aanmaakproces van collageen een langdurig proces is en de resultaten enkele maanden na de behandelkuur nog steeds toenemen.

Welke huidindicaties kunnen wij behandelen met de SkinPen?

Microneedling door middel van de SkinPen is veilig in te zetten bij alle huidtypen, dus ook bij de donkere huid. De indicaties die behandeld kunnen worden:

Hoe verloopt een behandeling?

Voorafgaand aan de behandeling wordt uw huid gereinigd en gedesinfecteerd met huid desinfecterende alcohol. Vervolgens wordt een dunne laag Skinfuse® Lift HG aangebracht om de huid te beschermen tegen schuren en wrijven tijdens de behandeling. Tijdens de behandeling voelt u een vibrerende prikkeling op de huid. Op bepaalde plekken zoals het voorhoofd of het jukbeen kan de behandeling als pijnlijk ervaren worden, omdat het bot hier vlak onder de huid ligt. De behandeling duurt gemiddeld 15-45 minuten, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Wat voel en zie ik direct na een behandeling?

De behandelde huid ziet er na de behandeling egaal rood uit en voelt warm/ prikkelend aan, deze reacties trekken weg binnen enkele uren tot 24 uur na de behandeling. Gebieden die intensiever zijn behandeld, kunnen wat langer rood blijven. De behandeling heeft een korte herstelperiode, waarin afschilfering en droogte kunnen voorkomen. Om het herstel te bevorderen ontvangt u twee nazorgproducten. Deze zijn inbegrepen bij de behandelprijs. De eerste 24 uur na de behandeling kunt u uw huid verzorgen met het serum Skinfuse® Lift HG. Dit kunt u meerdere keren per dag herhalen voor de nodige hydratatie. De volgende 24 uur brengt u de Skinfuse® RESCUE-crème naar behoefte aan. Deze crème zorgt er na de behandeling voor dat het ontstane vochttekort door de openingen in de huid aangevuld wordt.

Prijzen SkinPen

De prijzen van microneedling in het gelaat zijn afhankelijk van de hoeveelheid behandelingen die u afneemt. Mocht u kiezen voor één losse behandeling is de prijs €195,- per behandeling. Een pakket van drie behandelingen in kuurvorm kost €525,- (€175,- per behandeling) en 6 behandelingen in kuurvorm kost €900 (€150,- per behandeling). In het geval dat uw huidprobleem niet in het gelaat aanwezig is maar op een lichaamsdeel dan zijn de prijzen afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied.

Vragen over dit bericht?

Stel vrijblijvend uw vraag. Wij zijn ook telefonisch beschikbaar op 088 708 49 90

Stel een vraag