Van alle producten die wij aanbieden, is zonnebrandcrème toch altijd met stip het nummer één advies bij elke cliënt en elke indicatie. Als huidtherapeuten hebben we namelijk nogal een haat- liefde verhouding met de zon. Zonlicht zorgt namelijk aan de ene kant voor de aanmaak van vitamine D en heeft een positieve uitwerking op sommige huidaandoeningen en, niet te vergeten, op onze gemoedstoestand. Zonlicht zorgt er nou eenmaal voor dat we ons blij en gelukkig voelen. Toch zijn er helaas ook minder leuke kanten aan zonblootstelling. De verschillende soorten straling versnellen de afbraak van o.a. collageen en elastine, veranderen ons DNA en verhogen de pigmentafgifte. Dit kan resulteren in het ontstaan van pigmentvlekken, rimpels, storende rode vaatjes en uiteindelijk verschillende vormen van huidkanker. Om verantwoord te kunnen genieten van de zon, is het dus erg belangrijk om een goede zonnebrandcrème te gebruiken.

Wij vonden het bij Helon tijd voor een compleet nieuw niveau zonbescherming: Heliocare. Een merk dat zich, met zowel chemische als minerale filters, volledig richt op bescherming van de huid tegen het totale zonnespectrum: UVA, UVB, Blauw licht (HEV) en Infrarood-A. Door de unieke Fernblock® technologie is het rijk aan antioxidanten en helpt het DNA, de DNA-herstelmechanismen en het immuunsysteem van de huid te beschermen. Naast de smeerbare producten, biedt Heliocare ook supplementen die als fantastische aanvulling op de crèmes gebruikt kunnen worden. Deze glutenvrije en vegan capsules bevatten natuurlijke ingrediënten en antioxidanten, zoals vitamine D, E en niacinamide, die de huidcellen helpen beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve stress. Dit is vooral erg belangrijk bij mensen met huidproblemen die extreem reageren op zonblootstelling, zoals bijvoorbeeld melasma, rosacea en zonneallergie.

Bent u nieuwsgierig geworden en wilt u kijken welke producten het best aansluiten bij uw wensen? Vanaf heden is de Heliocare 360° lijn bij ons verkrijgbaar. Vraag uw huidtherapeut voor meer informatie!