Litteken waterpokken

Waterpokken is een veelvoorkomende virale infectie die voornamelijk kinderen treft. Deze ziekte veroorzaakt jeukende blaasjes over het hele lichaam, die na verloop van tijd korstjes vormen en genezen. Hoewel de meeste mensen volledig herstellen zonder blijvende effecten, kunnen sommigen littekens overhouden aan de waterpokken. Helon kan hierin hulp bieden door met behulp van microneedling deze littekens te behandelen.

Ontstaan van waterpok litteken

Wanneer iemand besmet raakt met waterpokken, ontstaan er kleine, met vocht gevulde blaasjes op de huid. Deze blaasjes barsten uiteindelijk open en vormen korstjes. Als deze korstjes worden opengekrabd of voortijdig worden verwijderd, kan de huid beschadigd raken en kunnen er littekens ontstaan. Deze littekens kunnen variëren van kleine, onopvallende putjes tot grotere, diepere littekens die duidelijk zichtbaar zijn. Vooral op het gezicht kunnen deze littekens cosmetisch storend zijn en het zelfvertrouwen aantasten.

Litteken van waterpokken

Littekenvorming is een natuurlijk onderdeel van het genezingsproces van de huid. Wanneer de huid beschadigd is, produceert het lichaam collageen om de wond te herstellen. Bij waterpokken kunnen de blaasjes ontstoken raken of geïnfecteerd raken, wat het risico op littekenvorming vergroot. Vooral bij kinderen is de verleiding groot om aan de blaasjes te krabben, wat de kans op blijvende littekens vergroot. Eenmaal gevormd, kunnen deze littekens moeilijk te behandelen zijn zonder professionele hulp.

Waterpok Litteken

Een waterpok litteken kan verschillende vormen aannemen, afhankelijk van de ernst van de oorspronkelijke infectie en hoe goed de wond is genezen. Sommige littekens zijn oppervlakkig en vervagen na verloop van tijd, terwijl andere diep en permanent kunnen zijn.

Waterpokken littekens verwijderen met microneedling

Bij Helon begrijpen we hoe vervelend waterpokkenlittekens kunnen zijn. Daarom bieden wij geavanceerde behandelingen aan om deze littekens te verminderen en de huid gladder te maken. Een van de meest effectieve behandelingen die wij aanbieden is microneedling.

Microneedling is een procedure waarbij een apparaat met fijne naaldjes minuscule kanaaltjes in de huid maakt. Dit stimuleert het natuurlijke genezingsproces van de huid en bevordert de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Deze behandeling kan de textuur van de huid verbeteren, littekens verminderen en de algehele huidkwaliteit verbeteren.

Afspraak maken waterpok littekens

Bij Helon wordt microneedling uitgevoerd door ervaren huidtherapeuten die gebruik maken van de nieuwste technologieën om optimale resultaten te bereiken. Onze aanpak is veilig, effectief en aangepast aan de individuele behoeften van elke patiënt. Na een aantal sessies microneedling kunnen de waterpokkenlittekens zichtbaar verminderd zijn en kan de huid er gladder en gelijkmatiger uitzien.

Heeft u last van littekens door waterpokken en wilt u hier iets aan doen? Neem dan contact op met Helon voor een afspraak en ontdek hoe wij u kunnen helpen om uw huid weer glad en stralend te maken.