Bultjes op mijn bovenarmen

Heeft u last van bultjes op bovenarmen? Deze veelvoorkomende huidconditie, beter bekend als keratosis pilaris, manifesteert zich vaak als kleine, harde rode bultjes op bovenarm. Hoewel ze geen pijn doen, kunnen ze voor sommigen een cosmetisch ongemak zijn. Hieronder vindt u alles wat u moet weten over deze aandoening en hoe u het kunt behandelen met de huidverbeterende producten van Helon.

Wat is keratosis pilaris?

Keratosis pilaris ontstaat wanneer keratine zich ophoopt in de haarfollikels. Deze opbouw veroorzaakt verstopping van de openingen van de haarzakjes, resulterend in kleine, vaak rode bultjes op bovenarm. Het verschijnt meestal op de armen, benen, of zelfs de wangen, en kan verergeren tijdens de drogere wintermaanden of als gevolg van andere huidaandoeningen.

Hoe ontstaat keratosis pilaris?

Wanneer het rijpingsproces van de huidcellen verstoord is, kan er een teveel aan keratine geproduceerd worden. Dit is een normaal bestanddeel van de huid, maar wanneer hiervan te veel wordt aangemaakt kan dit zorgen voor verstopping van de haarfollikels. Hierdoor ontstaan harde bultjes in de huid. Het kan bij iedereen voorkomen maar wordt vaker gezien bij mensen die gevoelig zijn voor eczeem en allergieën.

Behandeling met ZO Skin Health producten van Helon

Hoewel keratosis pilaris een chronische aandoening is, kunnen de symptomen worden beheerd met een effectieve huidverzorgingsroutine. Helon biedt een assortiment aan ZO Skin Health producten, speciaal ontwikkeld om de huid te exfoliëren, hydrateren en verzachten. Deze producten bevatten krachtige ingrediënten zoals alfa-hydroxyzuren (AHA’s) en bèta-hydroxyzuren (BHA’s) die helpen om dode huidcellen te verwijderen en de verstopte follikels vrij te maken.

Het gebruik van crèmes met ureum, melkzuur of salicylzuur kan ook helpen de huid te hydrateren en de ophoping van keratine te verminderen. Regelmatig gebruik van deze producten kan de verschijning van rode bultjes op bovenarm aanzienlijk verminderen en de huidtextuur verbeteren.

Waarom kiezen voor Helon’s ZO Skin Health?

Helon’s ZO Skin Health producten zijn speciaal geformuleerd om aan de behoeften van diverse huidaandoeningen te voldoen, inclusief keratosis pilaris. Door het regelmatige gebruik van deze producten kunnen de bultjes op bovenarmen effectief worden verminderd, waardoor u huid zachter en gladder wordt.

Wilt u meer weten over hoe u keratosis pilaris effectief kunt behandelen met onze producten? Neem contact op met Helon voor een persoonlijk intakegesprek.